Afbeelding
Foto: J.P. Kranenburg

Tweede tweedehandspeelgoedbeurs in Dwars daverend succes

Algemeen

De tweedehandsspeelgoedbeurs die afgelopen weekend plaatsvond in het Leiderdorpse jongerencentrum Dwars was een daverend succes. Naar schatting zeshonderd bezoekers snuffelden zaterdagmiddag en zondagochtend tussen het ruime aanbod aan kwalitatief goed speelgoed en vonden heel veel van hun gading.

De speelgoedbeurs was georganiseerd door de vrijwilligsters van Dé Speelgoedwinkel Leiderdorp, voorheen 't Winkeltje dat tot eind maart dit jaar was gevestigd in gebouw De Sterrentuin. Het tweedehandsspeelgoedwinkeltje moest daar vertrekken in verband met de plannen het gebouw te transformeren van een sociaal cultureel centrum tot een sociaal maatschappelijk centrum.

In mei dit jaar vond de eerste speelgoedbeurs plaats met redelijk wat bezoekers maar nu was het veel drukker. "Kopers stonden op de drukste momenten een half uur in de rij om te kunnen afrekenen. De meesten gingen met tassen vol speelgoed tevreden huiswaarts", laat Ineke Tuyn namens de vrijwilligers weten. "Er is in Leiderdorp duidelijk behoefte aan het recyclen van mooi en duurzaam speelgoed", zo concludeert ze.

Nog geen nieuwe locatie

De vraag die veel bezoekers stelden was: "Hebben jullie al een nieuwe locatie voor het winkeltje". Die vraag moest negatief beantwoord worden. Tuyn: "We blijven hopen dat we in een van gebouwen van de gemeente een ruimte, die nu leeg staat, kunnen huren tegen een redelijke huur."

Uit de krant