Op het pannaveldje kun je een scala van sporten beoefenen, waaronder ook kickboksen. | Foto: J.P. Kranenburg
Op het pannaveldje kun je een scala van sporten beoefenen, waaronder ook kickboksen. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Multifunctioneel pannaveldje voor Alecto

Algemeen

Het nieuwe pannaveldje op het terrein van Alecto wordt al een tijdje volop en met veel plezier gebruikt, maar zondagochtend 4 november werd het officieel geopend. Daarvoor kwam sportwethouder Willem Joosten naar de Leiderdorpse hockeyvereniging in De Bloemerd.

Het veldje is voor kinderen een geweldige plek om te spelen, maar het is veel meer dan dat. Het is een multifunctioneel sport- en spelveldje dat past in het Athletics Skills Model (ASM), dat Alecto sinds twee seizoenen integreert in de jeugdopleiding. Het doel van ASM is om kinderen vanaf de jongste jeugd motorisch zo breed en veelzijdig mogelijk op te leiden, wat hun hockeyvaardigheden ten goede zal komen. Zondag werden onder leiding van looptrainer en fysiotherapeut Maarten de Fockert, een van de drijvende krachten achter de komst van het veldje, meteen een aantal mogelijkheden gedemonstreerd. Je kunt er bijvoorbeeld tennissen met rackets of hockeysticks maar ook kickboksen.

Alecto-voorzitter Bart Kerkmeer (links) en wethouder Willem Joosten onthullen een banner met de namen van de sponsoren van het pannaveldje.
Maarten de Fockert geeft uitleg over het belang en de mogelijkheden van het nieuwe sport- en spelveldje.
Tennissen met een hockeystick.

Uit de krant