Afbeelding

Alecto vrouwen pakken volle winst ondanks matig spel

Algemeen

Na het onnodige verlies van vorige week tegen MEP waren de vrouwen van Alecto erop gebrand te winnen van Naarden dames 1, een ploeg die ze onlangs in een oefenwedstrijd nog met 7-1 wegzetten. Maar zo makkelijk ging het zondagmiddag niet. De Leiderdorpse hockeysters mochten van geluk spreken dat ze er in de laatste minuut nog net een 3-2 overwinning uitsleepten.

Door: Annick Weterings

Alecto begon sterk aan de wedstrijd op eigen veld. Het eerste doelpunt viel al na vijf minuten toen topscorer Carlijn Croon de bal door de benen van de keepster in het goal pushte. Hierna ging de energie van de gastvrouwen omlaag. Naarden gokte op de counter en dat wierp vruchten af. Via een actie over de achterlijn belandde de bal bij een vogelvrije speelster en deze sloeg hem in een keer het doel in. 1-1 was ook de ruststand.

De tweede helft ging het een klein beetje beter bij Alecto. Maar toch lukte het Naarden het eerst om te scoren in de nasleep van een strafcorner. Alecto was zette alles op alles om de stand weer gelijk te trekken. De kans kwam enkele minuten via strafcorner. Deze werd gescoord door Anne van Eindhoven, na de bal eerst op de paal te hebben gespeeld.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd waren wat rommelig. Alecto kreeg twee kaarten, waardoor het team het even met negen speelsters moest doen. Het lukt Naarden echter niet haar overtal te benutten. In de laatste twee minuten passte Tessa de Leeuw de bal vanuit linksachter helemaal naar de kop van de cirkel, waar Anne van Eindhoven haar opponent uitspeelde en met haar backhand de bal keihard in de hoek van de goal sloeg: 3-2. Vlak hierna klonk het eindsignaal.

De dames van Alecto mogen van geluk spreken, want met hun spel was de winst niet echt verdiend. De drie punten brengen de ploeg wel op de vijfde plek van de ranglijst. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Schiedam dames 1, dat één punt hoger staat.