Jerome van Donk aan de bal.
Jerome van Donk aan de bal. Foto: J.P.Kranenburg

Alecto te sterk voor Utrechtse studenten

Algemeen

Alecto Heren 1 kon zondag weer drie punten bijschrijven. De equipe van Sander Rottier en Maarten Memelink won verdiend met 2-1 van USHC, en kan zichzelf alleen verwijten dat de wedstrijd zolang spannend was.

Tekst: Jerome van Donk

Tegenstander van dienst was zondag USHC, de Utrechtse Studenten Hockey Club, en zij zijn al meerdere jaren vaste klant in de Overgangsklasse. Zij stonden een plekje onder Alecto en dus was het belang van drie punten nog groter dan normaal.

De thuisploeg trok al snel het initiatief naar zich toe en liet bij vlagen attractief hockey zien. De van een blessure herstelde Dominique van Nieuwhuizen had niet lang nodig om weer van belang te zijn. Al na vijf minuten creëerde hij een strafcorner. Deze kans ging helaas verloren, net als een aantal andere grote kansen in de eerste helft. Jarmo van der Velden (2x) en Quintus Risschen hadden het vizier nog niet op scherp staan. Aan de andere kant moest keeper Youri Muller één keer reddend optreden, maar verder hield de defensie van Alecto goed stand.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Alecto viel aan en USHC verdedigde. De gasten loerde op de counter en hadden via een hoge scoop daar ook mogelijkheden toe. Maar nu lukte het Alecto wel om het overwicht uit te drukken in de score. De eerste goal kwam tot stand na een fraaie combinatie tussen Jerome van Donk, Koen Dickhoff en Quintus Rischen. Laatstgenoemde haalde de bal naar zijn backhand in de cirkel en schoot hem hard achter de kansloze keeper. Twee minuten later mochten de armen weer omhoog op Sportpark de Bloemerd, toen Jesse Huisman de bal achter de keeper tikte. 2-0 met nog een kwartier te spelen. Alecto mocht kort hierna nog aanleggen voor een strafcorner maar de inzet van Huisman spatte uiteen op de lat.

Aan de andere kant was het wel raak, toen USHC in een spaarzame counter met het eerste schot op de Leiderdorpse goal de 2-1 liet aantekenen. Hierdoor werden de laatste minuten nog bijzonder spannend, maar de thuisploeg hield de deur verder dicht. De zege werd over de streep getrokken en met 11 punten uit 9 wedstrijd schuift Alecto omhoog richting de 7e plek.

Volgende week moet Alecto H1 uit naar Ring Pass H1 in Delft. Afslag is om 14.45 uur.