Afbeelding

Velocitas verliest van Meervogels

Sport

Velocitas heeft na twee wedstrijden op rij winst een verlies moeten incasseren. In de uitwedstrijd tegen Meervogels kon de ploeg uit Leiderdorp geen vuist maken en werd er verloren met 18 - 12. Het veldseizoen gaat verder na de zaalperiode.

De eerste 5 minuten gingen nog gelijk op. Debby Halvemaan en Joachim Jägel waren trefzeker in de afronding en hielden Velocitas . Met een stand van 2 - 2 was er even de hoop op een spannende wedstrijd. Maar na de gelijkwaardige openingsfase was het Meervogels dat het betere spel liet zien. De dames aan Zoetermeerse zijde waren erg scherp, en wisten met een paar rake ballen een gat te slaan van twee punten.

Het verschil was nog in te halen, ware het niet dat de Leiderdorpers de wedstrijd al voor rust uit handen gaven: in die cruciale 10 minuten voor rust kreeg de Leiderdorpse ploeg nog eens drie tegentreffers te verduren.

Met een stand van 11 - 6 na dertig minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In de tweede helft kwam de winst van Meervogels niet meer in gevaar. Er werd over en weer gescoord, zonder dat de overtuiging op een ommekeer de toon voerde. Eindstand: 18 - 12. In de eerste ontmoeting tussen de twee ploegen wist Meervogels met dezelfde uitslag te winnen.

Velocitas en VEO staan nu op gelijke hoogte, met Die Haghe als hekkensluiter. Het veldseizoen gaat verder na de zaalperiode, dat op 24 november van start gaat. Debutant Velocitas zal in de tweede helft alles uit de kast moeten trekken om te overleven in de overgangsklasse.