Luuk Enter haalt uit voor het eerste doelpunt in de wedstrijd.
Luuk Enter haalt uit voor het eerste doelpunt in de wedstrijd. Foto: Marlinda Dijkstra

Aquadraat heren 1 naar fraaie winst tegen Katwijk

Algemeen

In de tweede thuiswedstrijd van Heren 1 van Aquadraat pakte de Leiderdorps-Koudekerkse waterpoloploeg de eerste overwinning van het seizoen.

Aquadraat moest aantreden tegen Katwijk. Onder leiding van de wederom sterk keepende Quinten van Buul en de veel scorende Timo Dreef wist de ploeg, na drie nederlagen, nu winst te boeken.
Aquadraat startte verdedigend sterk. De enkele aanvallen waarbij Katwijk tot een schot kwam, stond keeper Quinten van Buul in de weg. Daartegenover was het Luuk Enter die in de eerste minuut van de wedstrijd een goed uitgespeelde aanval vanaf de rechtervleugel wist te benutten. Middels een strafworp en een man-meer situatie zette vervolgens Rik Speel de ploeg in deze periode op een 3-0 voorsprong.
Het sterke spel werd in de tweede periode voortgezet en Rik Speel kon hier zijn hattrick vol schieten waarmee de stand op 4-0 kwam. Daarna zakten de gastheren even in wat Katwijk de gelegenheid gaf tweemaal tot scoren te komen. Daarna nam Timo Dreef zijn ploeg op sleeptouw. Hij scoorde 5-2 aan het eind van de tweede periode en 6-2 aan het begin van de derde periode. Toch wist Katwijk via drie man-meer situaties weer dichterbij te kruipen en zelfs langszij te komen in het begin van de vierde periode. Maar Aquadraat herpakte zich en nam in twee minuten door twee goals van Timo Dreef en één van Noa van Straaten weer het heft in handen.

Aan het eind van de wedstrijd was de sterke press-verdediging van Aquadraat weer helemaal terug waardoor Katwijk er niet meer aan te pas kwam. Timo Dreef schoot in de laatste minuut zijn vijfde treffer nog op het scorebord wat de eindstand bepaalde op 10-6.