Jesse van Vliet, Kasper Berkhout, Erwin van der Windt en Rik Falhaber hielden 24 uur lang een trampoline in beweging.
Jesse van Vliet, Kasper Berkhout, Erwin van der Windt en Rik Falhaber hielden 24 uur lang een trampoline in beweging. Foto: Johan Kranenburg

Etmaal trampolinespringen levert ruim 3.300 euro op voor Spierfonds

Algemeen

Doodmoe waren ze donderdagmiddag, maar wel voldaan. Een etmaal lang hebben Kasper Berkhout, Erwin van der Windt, Jesse van Vliet en Rik Falhaber een trampoline in trampolinepark Trix Leiderdorp in beweging gehouden. Met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De teller staat inmiddels op ruim 3.300 euro, en ze hopen dat het nog wat meer wordt.

Kasper, Erwin, Jesse en Rik studeren Commerciële Economie in Leiden. Voor hun studie kregen ze de opdracht om een goede doelenactie te verzinnen. De stiefvader van een vriendin van Kasper lijdt aan de ongeneeslijke spier ALS, wat ze op het idee bracht geld in te zamelen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat zich inzet voor onderzoek naar spierziekten. Ze wilden dat doen door te sporten, maar wel op een originele manier, vertelt Jesse. "Met trampolinespringen gebruik je al je spieren, dus dat leek ons een goede keuze."

De eerste sprong werd gemaakt op woensdag 24 oktober om 12.00 uur. De studenten wisselden elkaar af, volgens een schema van één uur op, drie uur af. Non-stop, tot 12.00 uur op donderdag 25 oktober. "We zijn er ongetraind in gegaan en het was behoorlijk zwaar", zei Jesse na afloop. "We hebben bijna niet geslapen, maar we hebben het gehaald!"  

Er werd gul gedoneerd op de website voor de actie. Bovendien kwamen nog 76 mensen woensdagavond tussen 6 en 9 uur naar Trix om zelf een uurtje te springen voor het goede doel à 10 euro per persoon.

Doneren kan overigens nog steeds. Ga daarvoor naar www.spieractie.nl/team/springenvoorspieren.

Uit de krant