Aan het eind van de dag worden de kratten opgehaald door de Leidse voedselbank.
Aan het eind van de dag worden de kratten opgehaald door de Leidse voedselbank. Foto: PR

Twee inzamelingen voor Leidse Voedselbank

Algemeen

De Protestantse Gemeente Leiderdorp houdt in de eerste week van november twee inzamelingsacties voor de Voedselbank Leiden e.o.

Op zaterdag 3 november wordt er een grote inzamelingsactie gehouden bij de Hoogvliet in de Leyhof. Vanaf 's morgens half 9 tot 's avonds 6 uur staan vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Leiderdorp bij de ingang van de supermarkt.

Eén keer in het jaar wordt er bij een steeds wisselende supermarkt in Leiderdorp een grote actie gehouden. Ditmaal is dat dus bij Hoogvliet. Klanten die naar binnen gaan kunnen een boodschappenbriefje krijgen met levensmiddelen waar de voedselbank grote behoefte aan heeft. Denk daarbij aan pakken met pasta's en rijst, blikken met soep, groente of bonen, flessen zonnebloemolie, een pak  koffie, suiker, thee en broodbeleg.  Het kunnen ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen zijn. 

Er is een geldbusje aanwezig. Van de inhoud worden ook levensmiddelen gekocht in overleg met de  Voedselbank.

Dinsdag 6  november is de maandelijkse inzameling voor de Leidse voedselbank. De gehele dag tot ongeveer half 5 kunnen houdbare levensmiddelen  ingeleverd worden op het plein van de Scheppingskerk, van Poelgeestlaan/hoek Laan van Ouderzorg,  (gelijktijdig met de inzameling van oud papier en boeken). Aan het eind van de dag wordt alles door een medewerker van de voedselbank in Leiden opgehaald.

Geld is ook welkom. Er is een geldkistje aanwezig waarin uw gave gedeponeerd kan worden. Vorige maand op 2 oktober  werden er zeventien kratten gevuld en zat er  € 270,- in het geldkistje.  Aangevuld met extra giften konden er 320 flessen zonnebloemolie  gekocht worden. Dat is gelijk aan het aantal klanten dat wekelijks de Leidse voedselbank bezoekt.

Uit de krant