Winkeliersvereniging Stichting Winkelhof heft zichzelf op | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Voorzitter John Filippo van de Stichting Winkelhof tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in januari 2018, toen alles nog koek en ei was met Wereldhave.
Voorzitter John Filippo van de Stichting Winkelhof tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in januari 2018, toen alles nog koek en ei was met Wereldhave. (Foto: Archieffoto: C. v.d. Laan)

Winkeliersvereniging Stichting Winkelhof heft zichzelf op

De Stichting Winkelhof, waarin de winkeliers van het Leiderdorpse winkelcentrum verenigd zijn, is bezig zichzelf op te heffen. Het bestuur is al afgetreden. Onlangs heeft Wereldhave, de eigenaar van Winkelhof, eenzijdig besloten dat de stichting geen zeggenschap meer heeft bij de besteding van het budget voor promotie van het winkelcentrum. "Dat maakt het voor ons zinloos om door te gaan, we kunnen zo als bestuur niets meer betekenen voor de winkeliers", zegt de inmiddels demissionair voorzitter John Filippo van de winkeliersvereniging.

Door: Frans Brocken

In de huurcontracten van de winkeliers is vastgelegd dat ze een bepaald bedrag inleggen voor promotieactiviteiten. Sinds de opening van het winkelcentrum in 1980 mocht de Stichting Winkelhof dat geld innen en bepalen hoe het wordt ingezet. Een belangrijk deel gaat bijvoorbeeld naar de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Leiderdorp en ook de kerstversieringen en het entertainment tijdens de decemberkoopzondagen worden betaald uit de pot. Maar nu wordt alles anders. Het promotiegeld gaat voortaan naar Wereldhave, en daar wordt ook bepaald hoe het besteed wordt.

Filippo is perplex over de handelswijze van het vastgoedbedrijf. "Jarenlang zijn we met Wereldhave opgetrokken. Denk maar aan het verzet tegen de detailhandel op het bedrijventerrein De Baanderij. De Raad van State heeft toen in ons voordeel beslist, dat detailhandel op een bedrijventerrein niet is toegestaan."

Wat kan Wereldhave hebben bewogen de zaken in eigen hand te nemen? De vraag stellen is hem beantwoorden, meent Filippo. "Het aandeel Wereldhave maakt momenteel op de beurs een moeilijke periode door."

Het besluit om de stekker uit de winkeliersvereniging te trekken,was niet eenvoudig, vertelt Filippo. "Ik heb er nachten van wakker gelegen. Maar tijdens de jaarvergadering in september bleek dat alle leden er achter staan."

Intocht Sinterklaas

Wel maakt het bestuur, in demissionaire vorm, dit jaar nog vol. "Ook de intocht van Sinterklaas en de activiteiten in het kader van kerst gaan gewoon door, die staan al op de rails", verzekert Filippo. "Maar hoe het volgend jaar gaat, weten we niet. De winkeliers willen graag ook in de toekomst doorgaan met dit soort lokale acties maar dan moet Wereldhave wel bereid zijn dat te betalen. Dat hebben we dan zelf niet meer in de hand."

Wereldhave stelt in een verklaring, dat er naar wordt gestreefd het winkelcentrum een aantrekkelijker uitstraling te geven. Zo wordt er gewerkt aan de bewegwijzering in het centrum, verbeteringen in de parkeergarage. Ook worden de toiletgroepen en de kinderspeelvoorzieningen onder handen genomen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>