BVL met Mylou Roos in de aanval. | Foto: J.P. Kranenburg

BVL vrouwen pakken welverdiende winst

Sport

In een goed gevulde en vooral warme sporthal De Bloemerd won het eerste damesteam van BV Leiderdorp zaterdagmiddag 13 oktober haar eerste wedstrijd dit seizoen. Tegen Forwodians uit Voorhout werd het 48-44.

De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen omdat beide teams in de drie voorafgaande wedstrijden geen overwinning had kunnen pakken. In een voor de neutrale toeschouwer gelijk opgaand begin van de wedstrijd, waarbij de meeste scores voornamelijk door vrije worpen tot stand kwamen, wist BVL lange tijd een kleine voorsprong te verdedigen. Het einde van het 1e kwart werd uiteindelijk toch afgesloten met een 10-13 achterstand, die pas in de laatste minuten was opgelopen.

In het 2e kwart zette BVL het hiervoor vertoonde spel voort. Voor elke bal werd hard gevochten, de dames wisselden een man-to-man-verdediging af met een zoneverdediging en de jonge Sterre Kruijsen speelde met 8 punten een mooie scorende rol. Echter, Forwodians bleef ook scoren uit met name fastbreaks wat leidde tot de stand van 19-25 op het scorebord bij het rustsignaal.

Ook na de pauze ging het gelijk op. De scores bleven dicht bij elkaar en af en toe werd er door goed samenspel en een individuele actie een opening gevonden. Maar ondanks alle inzet bleef BVL tegen een kleine maar lastige achterstand aankijken. Na een time-out ging BVL strakker verdedigen en sneller aanvallen. Ook werd er meer onder de borden gespeeld en de ervaren center Petra van Eggermont (topscorer met 12 punten) en forward Mimi Koivisto (10 punten) zorgden voor de scores.

Dit leidde ertoe dat in de 3e periode BVL langszij kwam. Bij het laatste fluitsignaal van de periode werd nog wel afgesloten met een kleine achterstand, 32-35, maar je voelde dat er meer in zat.

In de laatste periode opende Forwodians meteen de score maar BVL liet niet over zich heen lopen. De gastvrouwen bleven nu niet alleen bij maar kwamen, 5 minuten voor tijd, op een 40-39 voorsprong na een mooie combinatie onder het bord. Met nog één minuut op de klok nam de thuisploeg een beetje afstand : 47-44. Vrije worpen van captain Lotte Broers waren een belangrijke sleutel in deze fase van de wedstrijd. Uiteindelijk stond 48-44 als eindstand op het bord en pakte BVL welverdiend de volle winst.

Sterre Kruijsen waagt een schot op de basket van Forwodians.