Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vanmiddag werd de laatste hand gelegd aan de oversteekplaats van de Laan van Berendrecht naar winkelcentrum Santhorst.
Vanmiddag werd de laatste hand gelegd aan de oversteekplaats van de Laan van Berendrecht naar winkelcentrum Santhorst. (Foto: J.P.Kranenburg)

Veilig oversteken naar winkels Santhorst

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar vandaag, donderdag 11 oktober, is de oversteekplaats van de Laan van Berendrecht naar winkelcentrum Santhorst dan toch gerealiseerd.

De fracties van D66 en CDA in Leiderdorpse gemeenteraad verzochten al anderhalf jaar geleden het toenmalige college van burgemeester en wethouders een zebrapad aan te leggen in het verlengde van de Laan van Berendrecht. Zij hadden van veel met name oudere Leiderdorpers gehoord dat ze zich als voetgangers onveilig voelden wanneer ze hier wilden oversteken. Het college hield de boot  aanvankelijk af omdat het gebied voldoet aan de richtlijnen van Duurzaam Veilig, maar besloot na aandringen van de raad toch de situatie nog eens te onderzoeken. In maart dit jaar kwam de belofte dat in het tweede kwartaal van 2018  een verhoogde voetgangersoversteekplaats aangelegd zou worden.

Die planning is niet gehaald, wat voor D66 burgerlid Jurriaan Duijn reden was begin deze maand aan de bel te trekken. Hij kreeg te horen dat er vertraging was opgetreden vanwege  onderbezetting op de afdeling verkeer, de bouwvak en het kentekenonderzoek in de gemeente, maar dat de klus op 11 oktober geklaard zou worden. En dat is inderdaad gebeurd, de zebra ligt er.    

Meer berichten