Joachim Jägel in actie. Foto: Willem Zwanenburg

Scorend vermogen Pernix te groot voor Velocitas

Sport

"Oehh… Aahh…", klonk het afgelopen zaterdag herhaaldelijk over het veld van Leidse buur Pernix. Velocitas 1 wist veel ballen in de buurt van de korf te brengen. Maar door de korf heen, dat bleek lastiger. Het lukte Velocitas nog steeds niet om punten mee te kapen naar Leiderdorp.

Door: Manon Laman

Als je punten zou krijgen voor een sterke verdediging en mooi samenspel zouden de rollen misschien anders verdeeld zijn. Het spel van Velocitas was, net als de voorgaande wedstrijden, een genot voor het publiek dat in grote getalen aanwezig was. Want dat de Leiderdorpers echt wel weten hoe korfbal in elkaar steekt bewezen ze al eerder. De pijnlijke plek zit in de afwerking. En met 'bijna-doelpunten' win je helaas geen wedstrijd. Dat neemt niet weg dat ook Pernix, de vierde op de ranglijst, liet zien al heel wat korfbalervaring te hebben.

Meteen na het startsignaal liet Pernix al zien wat ze te bieden hebben. In de eerste minuut stond het 1-0, en in de vierde minuut wisten ze het doelpuntenaantal te verdubbelen. De Leidenaren gaven Velocitas nu een strafworp cadeau, die Joachim Jägel er netjes inlegde. Maar hierna ging Pernix weer vrolijk verder met de doelpuntenreeks. 6-1 was de schade na 10 minuten. Weer leverde een overtreding van Pernix een doelpunt voor Velocitas op. Simone Laman wist de achterstand voor Velocitas nog een beetje meer in te perken met haar rake schot. Stukje bij beetje lukte het Velocitas om de bal vaker de binnenkant van de korf te laten zien, maar de achterstand bleef. 11-7 was de stand bij rust.

In de tweede helft was het scorend vermogen van beide ploegen redelijk gelijkwaardig. Maar door de opgebouwde achterstand was een inhaalslag voor Velocitas geen makkelijke opgave. Even leek het er wel op. Met nog een kleine 10 minuten op de klok werd 21-16 door het schot van Tom Glasbeek 21-17. Joachim Jägel maakte nummer 18. En 21-18 werd 21-19. Hier bleef de stand echter steken. Hoewel Velocitas zich de laatste minuten toch nog goed herpakte, is een overwinning niet gelukt.

Velocitas gaat deze week samen met coach Leo van den Bos hard aan de slag om hun valkuil aan te pakken. Hopelijk kunnen de Leiderdorpers na de eerstvolgende wedstrijd dan eindelijk punten innen.

Nick van der Zee en Christel Zwanenburg vechten voor de bal.