Simone Laman bracht de wedstrijd nog op 14 - 14.
Simone Laman bracht de wedstrijd nog op 14 - 14. Foto: Frans van Herwijnen

Inhaalslag Velocitas levert geen punten op

Sport

Het is de selectie van korfbalvereniging Velocitas nog niet gelukt om de eerste punten in de overgangsklasse veilig te stellen. Afgelopen zaterdag werd een knappe inhaalslag tegen KVA niet bekroond met een overwinning: de Leiderdorpers verloren de thuiswedstrijd met een ietwat vertekende 15 - 21.

Tekst: Siebe Schuemie

Na een gelijk opgaande openingsfase was het KVA dat als eerste écht aanzette. Het team uit Amstelveen was erg scherp in de afronding. Een aantal fraaie schoten zette de bezoekers op een 5 - 9 voorsprong. Velocitas wist echter rustig te blijven, en zette de achtervolging in zonder zichzelf voorbij te lopen. Mede door 4 doelpunten van Joachim Jägel was de opgelopen schade na 30 minuten korfbal beperkt: 8 - 11.

Direct na rust schoten beide ploegen uit de startblokken. KVA wist nog even uit te lopen naar een verschil van 4, maar ditmaal reageerde Velocitas adequaat. De Leiderdorpers begonnen aan een inhaalslag waar KVA geen antwoord op had. Na een kwartier spelen bracht Simone Laman met een korte kans de stand naar 14 - 14. Toen Mitchell de Boer Velocitas op voorsprong bracht was er even de hoop dat Velocitas deze week de eerste punten zou binnenslepen.

Helaas bleek ook KVA over een gezonde portie onverzettelijkheid te beschikken. In het laatste kwart kwam de bezoekende vereniging maar liefst zeven keer tot scoren, en had Velocitas geen antwoord meer. KVA won met 15 - 21, een score die gezien de wedstrijd een vertekend beeld geeft.

Velocitas laat bij vlagen zien dat het goed meedraait in de overgangsklasse, maar mist nog de consistentie om het benodigde niveau een hele wedstrijd neer te zetten. Aanstaande zaterdag gaan de Leiderdorpers op bezoek bij Pernix uit Leiden. Wellicht dat een derby de vizieren net iets langer op scherp weet te krijgen.