Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: J.P. Kranenburg
Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Onderscheidingen voor bijzondere jongeren

De gemeente Leiderdorp gaat voortaan jaarlijks onderscheidingen toekennen aan jongeren die iets uitzonderlijks hebben gepresteerd of zich bijzonder hebben ingezet voor de gemeenschap.

Het gaat dan bijvoorbeeld om jongeren die een topsportprestatie of heldendaad hebben verricht, of die langdurig vrijwilligerswerk doen of mantelzorg geven.  

De gemeenteraad heeft in november vorig jaar gevraagd of er een jaarlijkse jongerenwaardering kon komen en het college van burgemeester en wethouders heeft daar nu gehoor aan gegeven.

Organisaties, clubs, scholen, instellingen en individuele burgers kunnen jongeren voordragen bij B en W. Daarvoor komt nog een aanmeldingsformulier. De jongeren worden ingedeeld in drie leeftijdscategorieën:4 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 18 jaar en 19 tot en met 25 jaar. Per categorie worden maximaal drie onderscheidingen uitgereikt.  

 De uitverkoren jongeren krijgen een medaille en een cadeaubon. De eerste uitreiking zal plaatsvinden begin januari 2019, tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Meer berichten