Ali Barokzay in de aanval.
Ali Barokzay in de aanval. Foto: J.P.Kranenburg

RCL blijft op de hatelijke nul staan

Sport

RCL moest in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SC Monster op kunstgras aantreden vanwege de slechte staat van het gerenoveerde hoofdveld. Onkruid, mollen, konijnen en de hete zomer hebben hun tol geëist. Net zoals RCL verloor ook tegenstander SC Monster vorige week zijn openingswedstrijd van het seizoen. Beide teams hadden dus wat goed te maken.

De eerste goede aanval kwam van de thuisploeg. RCL-er Roy Elkerbout lanceerde Thom Wijnalda, maar zijn schot ging naast. Daarna moest RCL-keeper Andrew Bontje handelend optreden bij een onnauwkeurige terugspeelbal. Hij botste keihard tegen SC Monster-rechterspits David de Ruiter, die er een bloedneus aan overhield.

In de 34e minuut kwam de thuisploeg op achterstand toen Rodney van der Meijs door het midden kon opstomen en haast ongehinderd de bal in het net kon werken (0-1).

De gastheren herstelden zich redelijk. Een vrije trap van Nick van Bemmel ging net naast en een uithaal van aanvoerder Wijnalda strandde op de Monster-keeper. Met een 0-1 stand werd de rust bereikt.

Invaller Kai Vijlbrief gaf vlak na rust meteen zijn visitekaartje af door na goed doorzetten een hoekschop te versieren. In een mêlee van spelers was het uiteindelijk Wijnalda, die met het hoofd de bal over de doellijn wist te krijgen (1-1). Na deze gelijkmaker gloorde er weer hoop voor de gastheren op De Bloemerd. Er werden hierna diverse kansen gecreëerd, maar de thuisploeg kon zichzelf niet belonen. De grootste kans was voor Elkerbout, maar hij wachtte te lang met schieten waardoor de Westlandse defensie de tijd kreeg om handelend op te treden.

Dat handelend optreden deden de gasten wel. Tweemaal achtereen wisten de bezoekers door het hart van de Leiderdorpse verdediging te breken, waardoor Jordi van Maanen en David de Ruiter vrij simpel de stand op 1-3 konden brengen. De mannen van trainer Faizel Soekhai waren even van slag, maar herstelden zich bewonderenswaardig. Kansjes voor Vijlbrief, Van Bemmel en een mooi lobje van Wijnalda leverden echter niets op. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor de bezoekers.

Teleurgesteld over deze uitslag zocht RCL de kleedkamer op. Ewoud Kronema: "We trainen goed, maar ergens is er iets waarom het niet lukt. Deze uitslag is een dreun voor ons. We komen iedere keer net iets te kort en het laatste zetje lukt niet. Het dreigt zo een zwaar seizoen voor ons te worden. Bij het eerste doelpunt zag het er bij mij niet goed uit. Aan de nieuwe trainer ligt het niet. Evenmin aan onze keeper die weliswaar verleden week zijn dag niet had, maar in het verleden vaak genoeg voor ons de punten pakte. Als ik wist waar het aan lag zou ik het zeggen, maar ik weet het niet. Laten we ons maar opladen voor volgende week tegen DoCoS", aldus de aangeslagen Kroneman.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl, Jan Vos