Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Leiderdorpse wethouder Willem Joosten opent de kubel waardoor het beton in de bekisting voor de fundering kan stromen.
De Leiderdorpse wethouder Willem Joosten opent de kubel waardoor het beton in de bekisting voor de fundering kan stromen. (Foto: Johan Kranenburg)

Officieel startsein voor bouwproject Bij de Zijl

Met het storten van een vat beton legde wethouder Willem Joosten samen met Peter van Heeswijk en Wim Wensink van Rijnhart Wonen en Bernlef de Vries van Vink Bouw dinsdagmiddag 25 september letterlijk de eerste fundamenten voor het Leiderdorpse nieuwbouwproject Bij de Zijl.

Het was het officiële startsein voor de bouw van een 73 meter hoge woontoren, een appartementengebouw van deels 3 en deels 4 verdiepingen hoog en 42 eengezinskoopwoningen op de voormalige ROC locatie, op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoorbaan.  

In totaal realiseren Vink Bouw en Did Vastgoedontwikkeling hier 182 woningen. Allereerst worden nu de woontoren en het appartementengebouw neergezet, met respectievelijk met 104 middeldure huurappartementen en 36 huurappartementen in de sociale sector. In november start de bouw van de koopwoningen.

De appartementen in de woontoren zijn eigendom van Aegon, de sociale huurwoningen worden verhuurd door woningcorporatie Rijnhart Wonen.  

Naar verwachting kunnen in 2020 de eerste bewoners hun nieuwe appartement betrekken.

Meer berichten