Ivar van Driel en Debby Halvemaan vallen aan.
Ivar van Driel en Debby Halvemaan vallen aan. Foto: Willem Zwanenburg

Velocitas maakt het koploper moeilijk maar blijft puntloos

Algemeen

Drie maal is scheepsrecht, toch? Voor Velocitas 1 gaat dat spreekwoord helaas niet op. Na hard knokken en veel gemiste kansen bleek dat de punten aan tegenstander BEP 1 besteed waren. Velocitas staat nog steeds onderaan in de ranglijst.

Velocitas zag de bui al een beetje hangen. Letterlijk en figuurlijk. Want naast dat de weergoden zaterdag zorgden voor veel neerslag, was Velocitas zich bewust van het feit dat BEP de koploper is van de competitie. Desondanks was de instelling 'niet beppen maar poetsen' van kracht en begonnen de Leiderdorpers ambitieus aan de wedstrijd. Christel Zwanenburg vond dat BEP, die onder leiding staat van voormalig Velocitascoach Wim Schaap, maar eens moest zien wat de hekkensluiter in huis heeft. Na vier minuten had ze een voorsprong van 2-0 gecreëerd. Er kwam nu wat tegengas vanuit de gastclub, maar Velocitas weigerde om hen de punten cadeau te geven. De Leiderdorpers wisten een kwartier lang het voortouw te nemen. Hierna ging de stand gelijk op. Met de rust stond er een krappe en knappe achterstand van 6-7 op het bord.

In de tweede helft kreeg BEP de overhand in de wedstrijd. Aan het samenspel van Velocitas lag het niet. Strakke ballen, goede acties en mooie kansen; alles was aanwezig. Wat miste waren de doelpunten. Het lukte Velocitas niet vaak genoeg om de doelkansen netjes af te maken. Ook de uitploeg had hier een handje van, maar zij wisten de bal toch voldoende door de korf te krijgen om op voorsprong te blijven. Het verschil in doelpunten bleef wel beperkt, waardoor de wedstrijd nog niet gespeeld was. Hoopvol zwoegde Velocitas door, maar dit was niet genoeg om de koploper te overtreffen. De wedstrijd werd mild verloren met 10-14.

Er kan teruggekeken worden op een goede pot korfbal, waar het schortte aan de afwerking. Velocitas houdt hoop op het halen van punten in de Overgangsklasse.

Ivar van Driel neemt een doorloopbal. | Foto: Frans van Herwijnen