Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het bouwterrein gezien vanaf de Tollenaersingel.
Het bouwterrein gezien vanaf de Tollenaersingel. (Foto: Johan Kranenburg)

Eerste paal Brittenstein donderdag de grond in

De voorbereidingen voor de bouw zijn al enkele weken geleden begonnen en komende donderdag, 27 september, gaat de officiële eerste paal de grond in. Op het terrein waar tot 2013 het Leiderdorpse seniorencomplex Brittenstein stond, verrijzen dan twee flatgebouwen met bij elkaar 56 sociale huurappartementen.

De project Brittenstein kent een lange voorgeschiedenis. Woningcorporatie Rijnhart Wonen kwam in 2012 met het plan het verouderde seniorencomplex in de wijk Ouderzorg te vervangen door sociale huurappartementen voor ouderen en starters. Om dat enigszins rendabel te maken, moest de nieuwbouw wel een stuk groter worden dan wat er stond. Waar de omwonenden van de bouwlocatie, verenigd in de klankbordgroep Brittenstein, niet blij mee waren. De eerste plannen werden door de gemeenteraad  afgeschoten als te groot en massaal. In juli 2015 besloot de raad dat de Rijnhart Wonen op het terrein twee gebouwen van maximaal vier respectievelijk vijf verdiepingen hoog met plek voor 56 woningen neer mocht zetten. Het uiteindelijke bouwplan kreeg groen licht in maart 2017.

Dat tot ongenoegen van de klankbordgroep. Die vond de gebouwen nog steeds te groot en was van mening dat er teveel groen moet wijken voor de nieuwbouw. De gemeenteraad had daar wel begrip voor, maar liet het belang van de bouw van sociale huurwoningen, waaraan een groot gebrek is in Leiderdorp, zwaarder wegen.

De bouw wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Meerburg uit Leiderdorp.

Meer berichten