Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Leiderdorpse Reddingsbrigade had nieuw lesmateriaal nodig en kreeg € 2.000 van het Wensenfonds.
De Leiderdorpse Reddingsbrigade had nieuw lesmateriaal nodig en kreeg € 2.000 van het Wensenfonds. (Foto: PR)

Inschrijving Rabobank Wensenfonds geopend

Jaarlijks stelt de Rabobank een deel van haar nettowinst beschikbaar voor het Wensenfonds. Het fonds richt zich op initiatieven die een duurzame verbetering voor de samenleving realiseren in de regio Leiden-Katwijk. Ook in 2018 organiseert de bank het Rabobank Wensenfonds. De inschrijving is geopend. Tot en met 14 oktober kunnen verenigingen en stichtingen uit Leiderdorp een wens indienen tot een bedrag van € 5.000.

Met het Wensenfonds wil de bank een bijdrage leveren aan het versterken van lokale omgeving via verenigingen en stichtingen in Leiderdorp. Zij zijn belangrijk in de samenleving, zo is de overtuiging van de bank. Het verenigingsleven zorgt voor verbinding, ontmoeting, samenwerking en betrokkenheid in de gemeente.
Vorig jaar werd er, tijdens de uitreiking van de Leiderdorpse Ondernemersprijs, ruim € 30.000 uitgereikt aan verenigingen en stichtingen uit Leiderdorp. Zo ontving Kinderomvang Floreokids het maximale bedrag van € 5.000 voor de aanschaf van een nieuw speeltoestel. Leiderdorpse Reddingsbrigade had nieuw lesmateriaal nodig en kreeg € 2.000 van het Wensenfonds. De Protestante Gemeente had de wens om het orgel in de Dorpskerk te repareren en ontving een cheque van € 5.000. Ook dit keer worden de donaties tijdens een feestelijke avond in januari bekend gemaakt.

Deelname aan het WensenfondsAan deelname aan het Wensenfonds zijn spelregels verbonden. Zo kunnen alleen klanten van de bank een wens indienen en is de toekenning van het bedrag eenmalig. Daarnaast vergoedt Rabobank Leiden-Katwijk nooit het volledige bedrag, want de bank vindt het belangrijk dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Stemmen door klanten en leden
Verenigingen en stichtingen die een wens willen indienen kunnen terecht op www.dichterbijleidenkatwijk.nl. Na 14 oktober beoordeelt een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, ambassadeurs en medewerkers van de bank, de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde. Vervolgens brengen klanten en leden hun stemmen uit op de genomineerden. Hoe meer stemmen een wens krijgt, des te hoger het bedrag dat de vereniging of stichting ontvangt.

Meer berichten