Allemaal te voet of op de fiets naar school | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Deze kinderen zijn te voet of op de fiets naar school gekomen.
Deze kinderen zijn te voet of op de fiets naar school gekomen. (Foto: PR)

Allemaal te voet of op de fiets naar school

De Leiderdorpse Gomarusschool deed donderdag 20 september mee aan de SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag.

Alle ouders en kinderen waren opgeroepen om lopend of fietsend naar school te komen. Waaraan verreweg de meesten gehoor gaven.

Het is de bedoeling dat de Schoolbrengdag ouders stimuleert om hun kinderen zo vaak mogelijk te voet of op de fiets naar school te brengen of te laten gaan. Dat zorgt niet alleen een rustigere en veiligere schoolomgeving, maar het is ook goed voor het milieu. Bewegen is bovendien goed voor de gezondheid van leerlingen en ouders, het activeert de hersenen en geeft een geluksgevoel. Daarnaast doen leerlingen de noodzakelijke ervaring op in het verkeer.

In de klassen werd op deze dag ook aandacht besteed aan verkeersveiligheid, milieu en gezondheid.

De Schoolbrengdag is een initiatief van SCHOOL op SEEF, hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>