De uitsmijter van het Van Rijn Festival: Vloeistof Alledaagse Dans speelt de voorstelling 'Hellend Vlak' op een zeer bijzonder podium. | Foto: J.P. Kranenburg
De uitsmijter van het Van Rijn Festival: Vloeistof Alledaagse Dans speelt de voorstelling 'Hellend Vlak' op een zeer bijzonder podium. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Topdag in park De Houtkamp

Algemeen

Terwijl het langzaam donkerder wordt, krijgen de vier mensen op het dak steeds moeilijker. Uiteindelijk verdwijnen ze, na een spannende synchrone dans, een voor een in het water.

Het publiek op de oever van de vijver aan de rand van De Houtkamp genoot zondagavond van de fascinerende voorstelling 'Hellend Vlak' door het Tilburgse dansgezelschap Vloeistof Alledaagse Dans. Het was een prachtig slotakkoord van een topdag waarbij Leiderdorpse park 'the place to be' was, met zowel de Dag van het Park als het Van Rijn Festival.

De drukbezochte Dag van het Park startte al om 11 uur 's ochtends. In de kinderboerderij waren kramen opgesteld waar Leiderdorpse organisaties, verenigingen en instellingen zich presenteerden. Ook konden sportieve en kunstzinnige workshops gevolgd worden. In een van de schapenweiden stond een podiumtent waar koren en dansgroepen optredens gaven.

Enkele honderden meters verderop in het park begon om half drie bovendien de allereerste Leiderdorpse editie van het Van Rijn Festival. Waar makers uit het cultuurveld in de Leidse regio de vele bezoekers trakteerden op een prachtig cultureel programma met poëzie, muziek en dans.


 

Dansworkshop van Giselle bij het Van Rijn Festival.
Knutselen bij de stand van het SCw.
Een optreden van leerlingen van Jeugdtheaterplaats Leiderdorp.
Popkoor Songs2Sing in de podiumtent.
Een weide vol met kraampjes.
De cultuurmakers achter het zeer geslaagde Van Rijn Festival. Organisator Geert van der Velden (6e van links achteraan) sprak de wens uit dat Leiderdorp in de toekomst dit soort evenementen ook financieel gaat ondersteunen.

Uit de krant