Foto: J.P. Kranenburg
Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Leiderdorp snel in beantwoorden e-mail

Algemeen

Leiderdorp komt er goed uit in het laatste onderzoek van belangenorganisatie 'Wij Verdienen Beter' naar de bereikbaarheid van gemeenten per e-mail. De test-mail werd door de gemeente Leiderdorp binnen twee dagen beantwoord. 62 procent van de 380 gemeenten in Nederland deed het een stuk slechter, van 24 gemeenten werd zelfs helemaal geen antwoord ontvangen.

Het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten werd voor het vierde jaar op rij uitgevoerd. Alle Nederlandse gemeenten kregen per e-mail (of indien niet beschikbaar via een webformulier) een eenvoudige vraag voorgelegd. De vraag ging dit jaar over waar de gemeentebegroting is te vinden. In de e-mail gedragslijn voor overheden staat dat zo'n vraag binnen twee werkdagen beantwoord moet worden. Maar die termijn werd maar door 38 procent van de gemeenten gehaald.

In de regio Holland Rijnland lukte dat behalve Leiderdorp ook Zoeterwoude, Voorschoten en Noordwijkerhout. Noordwijk en Nieuwkoop waren iets minder snel maar antwoordden wel binnen een week.  Oegstgeest, Leiden en Alphen hadden meer dan een week nodig om de testmail te beantwoorden, maar deden dat wel binnen een maand. Van Hillegom en Kaag en Braassem kwam na ruim een maand, nadat een herhalingsmail was verzonden, een antwoord. Katwijk en Lisse deden het nog slechter, deze gemeenten hadden meer dan twee maanden nodig om de simpele vraag te beantwoorden. Teylingen spande de kroon en was een van de 24 gemeenten in Nederland die helemaal niet antwoordden.

Uit de krant