Klaverjasclub De Troeftrekkers viert 40-jarig jubileum | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Troeftrekkers nemen tijdens de klaverjasavond van dinsdag 11 september even tijd voor een jubileumfoto.
De Troeftrekkers nemen tijdens de klaverjasavond van dinsdag 11 september even tijd voor een jubileumfoto. (Foto: Johan Kranenburg)

Klaverjasclub De Troeftrekkers viert 40-jarig jubileum

De Leiderdorpse klaverjasclub De Troeftrekkers bestaat veertig jaar. Woensdag 12 september vierden de leden deze bijzondere verjaardag met een etentje.

De Troeftrekkers is in 1978 opgericht door een aantal vrienden die een onafhankelijke klaverjasclub wilden, dus een club die niet verbonden was aan een willekeurige sportvereniging. Met De Troeftrekkers kwam er een club waar de gezelligheid en saamhorigheid voorop staan.

De club groeide snel en telde na enig tijd 60 leden. Er werd zelfs een ledenstop ingesteld wegens plaatsgebrek. Zoals bij de meeste clubs varieert het ledenaantal. Op dit moment zijn er 32 leden, van wie er nog een enkeling vanaf het begin lid is. Op de foto zittend rechts vooraan is dat mevrouw Loes Bloemendaal.

In de beginperiode werd onderdak gevonden in de gemeentelijke sporthal Op Dreef. Toen die een kleine twintig jaar geleden werd afgebroken om ruimte te maken voor woningbouw begon een zwervend bestaan langs verschillende locaties, waaronder een gelegenheid op de bovenverdieping van een café en de openbare ruimte in zwembad De Does. Nu wordt al geruime tijd gespeeld in de gemeentelijke sporthal De Bloemerd.

De speelavond is op dinsdag. Er wordt 'Rotterdams' gespeeld en per kalenderjaar zijn er vier competities van tien avonden. Met Kerstmis en met Pasen wordt een drive gehouden waarbij voor iedereen een prijsje is.

Belangstellenden zijn welkom eens te komen kijken op kaartavond. Bel voor meer informatie voorzitter C. Tol via (071) 5892491.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>