De start van de 75 kilometer
De start van de 75 kilometer Foto: Johan Kranenburg

Meer deelnemers en vettere cheque bij 9e editie Christa's Ride

Algemeen

Bijna 250 deelnemers gingen zondag 9 september iets na middaguur het van start voor de negende editie van de Christa Mensert Memorial Ride. Weer enkele tientallen meer dan vorig jaar. De groeit zit ook in de opbrengst van de benefietfietstocht. Organisator Pao Busteros León kon een cheque van € 2633,77 overhandigen aan directeur Jan Warning van het Instituut Asbestslachtoffers.

Zoals altijd kon gekozen worden tussen een familietocht van 25 kilometer en een toertocht van 75 kilometer. De toertocht is altijd verreweg het populairst maar dit jaar trok de korte route tocht ook zo'n 70 deelnemers.

Start en finish waren bij Leiderdorpse skeelerbaan in het Weteringpark, waar zondag voor het eerst ook een dikkebandenrace voor kinderen werd gehouden, voorafgaand aan de echte Ride. Het extra programmadeel was eigenlijk uit nood geboren, vertelde Busteros León. "Eind juli hoorden we dat we twee uur later moesten vertrekken omdat de Ride for the Rose door Leiderdorp kwam. Toen hebben we deze aanvulling bedacht." Hoewel er maar acht kinderen mee deden, is Christa's Dikkebandenrace uitstekend bevallen. "Het was ontzettend leuk om te zien. De kinderen maakten er echt een wedstrijd van en hun ouders waren ook razend enthousiast. Volgend jaar gaan we dit zeker weer doen, en dan zullen we het vooraf wat meer promoten, bijvoorbeeld via de scholen."

Over Christa's Ride

De Christa Mensert Memorial Ride, kortweg Christa's Ride, is genoemd naar Christa Mensert, een Leiderdorpse vrouw die in september 2009 overleed aan mesothelioom of asbestkanker. Sinds 2010 organiseert haar echtgenoot, Paco Busteros León, ieder jaar Christa's Ride. De gehele opbrengst gaat naar het Instituut Asbestslachtoffers en komt zo ten goede komt aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan asbestkanker.

Sportwethouder Willem Joosten schiet vier deelnemertjes aan de dikkebandenrace weg.
Organisator Paco Busteros León (rechts) overhandigt een vette cheque aan directeur Jan Warning van het Instituut Asbestslachtoffers. Warning fietste dit jaar zelf ook mee.

Uit de krant