Internationaal korfballen bij Velocitas | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Velocitas wint de Mercedes-Benz Cup, waarmee de titel voor het tweede jaar op rij in eigen huis blijft.
Velocitas wint de Mercedes-Benz Cup, waarmee de titel voor het tweede jaar op rij in eigen huis blijft. (Foto: Frans van Herwijnen)

Internationaal korfballen bij Velocitas

Namen als Edingburgh, TV Voiswinkel en Tornadoes hoor je niet vaak terug op een korfbalveld. Toch waren ze zaterdag 25 augustus allemaal aanwezig in Leiderdorp waar ze meededen aan de 42e editie van het Velocitastoernooi.

Teams uit Nederland, Engeland en Duitsland gingen op de velden in de Bloemerd met elkaar de strijd aan en lieten zien dat het puur Hollandse spelletje ook buiten onze landsgrenzen met enthousiasme gespeeld wordt.

Het Velocitastoernooi is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Hockeyclub Alecto toonde zich een goede buur en stelde een veld beschikbaar, waardoor Velocitas de meeste aanvragen voor het toernooi gewoon in kon delen.

Tot tweemaal toe leek het toernooi letterlijk in het water te vallen, toen de zware regenval de korfballers dwong om tijdelijk de wedstrijden te staken. Uiteindelijk bleek het weer mee te vallen en nam het zonnetje de ergste kou weg.

De prijzen bleven overigens in eigen land. In de hoogste junioren poule was Ondo A1 de sterkste. Bij de senioren prolongeert Velocitas de Mercedes-Benz cup.

De avond werd traditiegetrouw afgesloten met een barbecue en spetterend feest. De kleine oogjes van de (buitenlandse) kampeerders op het terrein van Velocitas gaven weg dat ook de avond een succes is geweest.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>