Afbeelding
Foto: PR

Gratis cursus oppassen voor tieners

Algemeen

Op 5 september start in Leiderdorp de gratis cursus 'Haal je oppasdiploma!' voor tieners tussen de 13 en 16 jaar. Deze cursus wordt georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in samenwerking met Sociaal Cultureel Werk Leiderdorp.

Voor veel tieners is oppassen het eerst betaalde bijbaantje. Zij passen op bij buren, familie of bekenden. In Leiderdorp start op 5 september a.s. de driedelige cursus om tieners te leren wat er allemaal komt kijken bij het oppassen.

Ze krijgen in drie avonden veel informatie en handige tips. Ze leren over de veiligheid van kinderen binnen en buiten het huis: staat het traphekje er wel, hoe verschoon je een baby veilig op een commode, hoe ga je op pad met een kind, en wat doe je als een peuter iets in zijn neus stopt. Verder horen de tieners welke spelletjes handig zijn om kleine kinderen bezig te houden. Er wordt ook gesproken over hoe ze met een nieuw oppasgezin kennis kunnen maken en welke verwachtingen een oppasgezin van hen kan hebben. Na afloop ontvangen de deelnemers een diploma waarop staat wat ze allemaal geleerd hebben.

De cursus vindt plaats op 5, 12 en 19 september van 19.00 tot 20.30 uur in het CJG te Leiderdorp. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.

Uit de krant