Dance for Health tweemaal in Leiderdorp | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Leidse Dance for Health groep oefent in het LUMC Poortgebouw. | Foto: PR
De Leidse Dance for Health groep oefent in het LUMC Poortgebouw. | Foto: PR (Foto: PR)
Gezondheid

Dance for Health tweemaal in Leiderdorp

Bewegen is gezond. Zeker voor mensen met Parkinson, MS of Reuma. Dance for Health biedt, door middel van bewegingsprogramma's, de mogelijkheid je gezonder en fitter te voelen. Sinds april vorig jaar oefent een Leidse Dance for Health groep elke woensdagochtend in het Poortgebouw van het LUMC. Deze maand komt de groep naar Leiderdorp. Iedereen die kennis wil maken met Dance for Health is op woensdag 22 en woensdag 29 augustus van 10.30 tot 11.30 uur welkom in het gebouw van Pluspunt aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp.

Als je een chronische bewegingsaandoening hebt is dansen niet het eerste wat er in je opkomt. Maar dans daagt uit. In een veilige omgeving met gelijkgestemden actief bewegen op allerlei vormen van muziek doet je vrij en onafhankelijk voelen. Er wordt gewerkt aan balans, houding, flexibiliteit, kracht en coördinatie. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk.

José, deelneemster: "Dansen met Dance for Health betekent voor mij me vrij en gelukkig voelen door beweging en muziek."


Daarnaast speelt het sociale aspect een rol. Je kunt in de lessen je eigen mogelijkheden ontdekken en op een verantwoorde manier je grenzen opzoeken. Dance for Health combineert kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. Docenten worden intern opgeleid en jaarlijks bijgeschoold volgens de laatste ontwikkelingen in het werkveld.

De lichamelijke achteruitgang bij Parkinson is duidelijk zichtbaar en heeft een grote impact op iemands leven. De danslessen zijn een plezierige manier van bewegen en werken positief op stijfheid, fijne motoriek en gezichtsuitdrukking.

Voor mensen met MS is het belangrijk dat zij in beweging blijven en in balans met hun energievoorraad.

Bij reuma gaat het erom te leren de inspanning aan te passen aan de mate van beperking. Op een verantwoorde manier blijven bewegen kan de verergering van bestaande en het ontstaan van nieuwe gewrichtsproblemen doen verminderen.

Je conditie verbeteren heeft een goede invloed op het bezig zijn in het dagelijks leven. Ook de sociale aspecten van het dansen in een groep spelen een rol bij de effectiviteit van de lessen. Door mee te doen met de ritmes van de dans en de begeleidende muziek leer je beter bewegen. Bovendien toont onderzoek aan dat dans en muziek het functioneren van de hersenen bevorderen.

De lessen duren een uur, de deelnemers maken vloeiende bewegingen op muziek, gericht op de mogelijkheden, niet op de beperkingen. Het programma is voor iedereen geschikt ongeacht het conditieniveau. Ervaring met dans is geen vereiste.

Maartje, deelneemster: "Geconcentreerd bewegen op muziek doet me ontspannen en tegelijkertijd voel ik dat het goed is voor mijn lijf"

Nieuwsgierig? Kom kijken en wellicht meedoen op de woensdagochtenden 22 en 29 augustus van half 11 tot half 12 bij Pluspunt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>