Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Algemeen

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

De poster die op honderd plekken komt te hangen.
De poster die op honderd plekken komt te hangen. (Foto: PR)

"Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!" Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen, dat ook in Leiderdorp het drinkwater levert, de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer.

Om het advies bekend te maken, hangt Oasen deze week meer dan honderd posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt zij aandacht voor het doorspoeladvies.

Als er tijdelijk niemand thuis is, wordt er weinig tot geen water verbruikt. Het drinkwater in de leidingen in huis staat dan stil. Dit water smaakt minder lekker dan vers water. Als de thuiskomers 1 minuut alle kranen open zetten en de wc's een keer doortrekken, dan zijn de huisleidingen goed doorgespoeld en komt er weer vers water uit de kraan.

Houd emmer onder de kraan

Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.

Meer informatie is te vinden op www.kraan1minuutopen.nl, maar ook via Twitter (@Oasendrinkwater) en Facebook (www.facebook.com/Oasendrinkwater).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>