€ 95.000 om MEC te vernieuwen | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het nieuwe log van het Milieu Educatief Centrum Leiderdorp
Het nieuwe log van het Milieu Educatief Centrum Leiderdorp
Politiek

€ 95.000 om MEC te vernieuwen

Het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Leiderdorp gaat flink op de schop. De binnen- en buitenkant van het centrum worden gerenoveerd en het onderwijsaanbod wordt verbreed en verfrist. De gemeenteraad heeft begin deze maand haar fiat gegeven aan het voorstel om hiervoor 95.000 euro te gebruikten van de ruim 1.25 miljoen euro die Leiderdorp vorig jaar heeft overgehouden.

Het MEC zit wat verscholen achterin gebouw De Sterrentuin. Een renovatie moet ervoor zorgen dat het centrum weer aantrekkelijk en zichtbaar wordt. Park De Houtkamp, de 'achtertuin' van het MEC, en de lokale natuur moeten straks gaan doorlopen naar de binnenruimte.

In het vernieuwde MEC wordt alle informatie over de vijf thema's van duurzaamheid – water, energie & klimaat, voedsel, afval & grondstoffen en natuur & diversiteit – op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Doel is om van het centrum een plek te maken waar jong en oud graag binnenlopen om rond te kijken, zich te verwonderen en meteen wat kennis en informatie tot zich te nemen. De kosten voor de nodige aanpassingen worden geraamd op 60.000 euro.

Daarnaast moet het onderwijsaanbod up-to-date gebracht worden. Het lesprogramma voor de basisscholen moeten worden verbreed van natuureducatie naar natuur- en duurzaamheid educatie. Hiervoor wordt 35.000 euro uitgetrokken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>