Zwembad De Does wordt spannender | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een impressie van de interactieve glijbaan.
Een impressie van de interactieve glijbaan. (Foto: PR)
Algemeen

Zwembad De Does wordt spannender

Een 45 meter lange, interactieve glijbaan, waterspeeltoestellen als supersoakers op de rand van het recreatiebad, massagejets in het bad en decoratieve raamfolie waardoor de bezoekers zich op een tropisch eiland wanen. Zwembad De Does wordt de komende weken flink aangepakt. Met als doel om ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven voor recreanten van alle leeftijden. In verband met de werkzaamheden is zwembad dicht van 30 juli tot en met 12 augustus.

Een nieuwe glijbaan moest er sowieso komen, vertelt manager Ferdy Dreef van Sportfondsen Leiderdorp, de uitbater van het zwembad. "De oude is aan vervanging toe. We hebben meteen gekozen voor een meer spectaculaire versie." Afgaand op de beschrijving van leverancier Watergames & More, wordt de waterglijbaan  inderdaad iets bijzonders. Met instelbare licht- en geluidseffecten, een tijdmeting die aanmoedigt om glijrecords te breken en ingebouwde 'touch points' waarbij het de bedoeling is er zoveel mogelijk van aan te raken onderweg naar beneden. Van iedere gebruiker wordt een actiefoto gemaakt die achteraf besteld kan worden. "De glijbaan is ook nog eens helemaal geïsoleerd en dus energiezuinig", aldus Dreef. Daarnaast worden op de rand van het recreatiebad spannende speeltoestellen neergezet: een Bloomin Soaker, twee Splash Blasters en een Sneaky Soaker 3.

Ook aan de oudere gebruikers is gedacht. In een van de cirkels van het recreatiebad worden zes massagejets toegevoegd die speciaal geschikt zijn voor 50-plussers. De uitstraling van het zwembad krijgt een flinke opkikker door de toepassing van raamfolie met afbeeldingen van exotische stranden. "Het kost natuurlijk wel wat maar we denken dat we dat weer terugverdienen met hogere bezoekersaantallen", zegt Dreef.

Twee weken dicht

In verband met de aanpassingen is het zwembad gesloten van maandag 30 juli tot en met zondag 12 augustus. Vanaf 13 augustus kan er weer gezwommen worden, maar de waterglijbaan is dan nog niet klaar. Volgens planning opent die pas in de week na de zomervakantie.

Er is bewust gekozen om het werk in deze periode uit te voeren, geeft Dreef aan. "De zomervakantie is de rustigste tijd in binnenzwembaden. Zeker als het weer zo mooi is als nu."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>