De laatste hand wordt gelegd aan een fraaie hut.
De laatste hand wordt gelegd aan een fraaie hut. Foto: Johan Kranenburg

Drie dagen in de weer met hout, verf en lappen

Algemeen

Het is wellicht wel de meest populaire activiteit die het Sociaal Cultureel werk (SCw) Leiderdorp organiseert: het huttenbouwen in de eerste week van de zomervakantie.

Het was dit jaar de zeventiende editie en ook nu was het evenement in een mum van tijd volgeboekt. Dinsdag gingen ruim tweehonderd kinderen van 6 tot 13 jaar op de grote parkeerplaats bij sporthal De Bloemerd aan de slag met oude pallets, platen en planken. In drie warme en zonovergoten dagen bouwen ze daarmee - met wat hulp van vrijwilligers - de mooiste hutten die verfraaid werden met verf en gestoffeerd met oude lappen. Waarna donderdagmiddag het eindresultaat trots aan de ouders getoond kon worden.

Of het huttenbouwen zijn volgend jaar zijn achttiende editie kan beleven, is niet zeker. Evenals de andere welzijnsorganisaties in Leiderdorp krijgt het SCW met ingang van 1 januari geen subsidie meer. Het college van B en W brengt op die datum al het welzijnswerk in de gemeente onder bij één partner. Het is afwachten of die de huidige activiteiten - en de mensen die ze organiseren en begeleiden – overneemt.

Het huttendorp op de parkeerplaats van De Bloemerd.
Lappen uitzoeken voor de stoffering van de hutten.
Trots op het eindresultaat.
Goed blijven drinken is belangrijk met het warme weer van de afgelopen tijd.
Het werk met de zaagmachine werd gedaan door vrijwilligers.

Uit de krant