Vriendenfeesten moeten echt dorpsfeest worden | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het bestuur van de Vrienden. V.l.n.r. Herbert Zilverentant, Jan Suijkerbuijk, Linda van Zijp, Hanny Zwaans, voorzitter Fried de Rave en Christ Kreugel. Op de foto ontbreekt Peter Nienhuis. | Foto: C. v.d.Laan
Het bestuur van de Vrienden. V.l.n.r. Herbert Zilverentant, Jan Suijkerbuijk, Linda van Zijp, Hanny Zwaans, voorzitter Fried de Rave en Christ Kreugel. Op de foto ontbreekt Peter Nienhuis. | Foto: C. v.d.Laan
Evenement

Vriendenfeesten moeten echt dorpsfeest worden

Er heerst een vreemd misverstand in Leiderdorp, vertellen de bestuursleden van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp. "Mensen schijnen te denken dat de Vriendenfeesten die we op 7, 8 en 9 september organiseren in park De Houtkamp, bedoeld zijn voor onze vrienden. Die zijn natuurlijk welkom, maar het is een feestweekend voor álle Leiderdorpers. Wat we willen, is een driedaags dorpsfeest neerzetten vol muziek, entertainment en lekker eten en drinken."

Dat feest begint met de Vriendenquiz op vrijdagavond 7 september van 8 uur tot middernacht. Een ontspannen quiz met leuke vragen en gezelligheid. Deelname gaat in teams van maximaal vijf personen. "Een mooie gelegenheid om aan het eind van de zomer iets leuks te doen met vrienden, familie, buren of collega's", zegt bestuurslid Jan Suijkerbuijk. Een gewone tafel kost 15 euro, maar je kan ook voor een luxe-arrangement gaan, waarbij drankjes en bittergarnituur zijn inbegrepen, voor 100 euro per team. Inschrijven kan nu al via info@vriendenfeesten.nl.

Zaterdag 8 september is het de hele dag feest, van 10 uur 's ochtends tot middernacht. In de ochtend vanaf 10 uur staan er in het park al kraampjes opgesteld van de Vriendenfair. Die sluiten mooi aan op de megagrote Jaarmarkt Leiderdorp op de Laan van Berendrecht. Een uurtje later begint de Culturele Uitmarkt met volop live muziek: koren, coverbands en soloartiesten. Wie ook graag eens voor een groot publiek wil optreden, kan zich nog aanmelden via info@vriendenfeesten.nl. Zowel voor de artiesten op het podium als voor de luisteraars voor het podium is de Uitmarkt helemaal gratis. Suijkerbuijk: "We hopen dat de Vriendenfeesten en de Jaarmarkt elkaar zaterdag versterken. Zoals wij het zien vormt de Uitmarkt die dag een prettige oase met leuke muziek en lekker eten en drinken."

Zaterdagavond vanaf 8 uur herleven in de megafeesttent swingende oude tijden met 'Terug naar de Koets-O-Theek'. Een geweldige Disco Classics Party, in eerste instantie bedoeld voor mensen die de legendarische Leidse Koets-O-Theek nog hebben meegemaakt. (Maar wie jonger is, is ook welkom, al wordt een harde streep getrokken bij 18 jaar). Onder meer Dj's Dennis Verheugd, Geert Meij en Mark van Praag en zangeres Roselle maken er een feest van. De toegang is gratis.

Zondag van 11 tot half 3 een oude bekende: het Klootschietfestijn. Voor de vijftiende keer proberen teams een verzwaard houten balletje met zo weinig mogelijk worpen een parcours door het park af te laten leggen. Deelname kost 12 euro per team van vier tot zes personen, inschrijven kan nu al via www.klootschietfestijn.nl.

De Vriendenfeesten worden afgesloten met de gratis toegankelijke Unity-NL Tour. Tussen 3 en 6 uur 's middags treedt een keur van Nederlandstalige artiesten op. Succes gegarandeerd!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>