Terwijl de laatste restjes van de ROC gebouwen nog worden gesloopt, gaan de eerste palen voor de nieuwbouw de grond in. | Foto: J.P. Kranenburg
Terwijl de laatste restjes van de ROC gebouwen nog worden gesloopt, gaan de eerste palen voor de nieuwbouw de grond in. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Eerste palen woontoren in de grond

Algemeen

De bouw van de woontoren op het voormalige ROC-terrein aan de Leidsedreef in Leiderdorp is nu echt gestart. De eerste palen zijn maandag 16 juli de grond in gegaan.

Deze en volgende week wordt er geheid, en na de bouwvak wordt het heiwerk afgemaakt in de weken van 20 en 27 augustus. Het heien gebeurt met geluidsarme technieken maar zal onvermijdelijk geluidsoverlast geven. Daarvoor heeft de gemeente ontheffing verleend.

Behalve de woontoren komen er in het nieuwe wijkje 'Bij de Zijl' 42 eengezinswoningen en een veel lager appartementenblok met 36 sociale huurappartementen. Het minder zware heidwerk daarvoor zal plaatsvinden in respectievelijk november dit jaar en het voorjaar van 2019.

Uit de krant