Het erepodium met op de hoogste trede Michiel van Straten (rechts) en Ed Bontrop.
Het erepodium met op de hoogste trede Michiel van Straten (rechts) en Ed Bontrop. Foto: Nathalie Bontrop

Leiderdorper Michiel van Straten Nederlands Kampioen Beachvolleybal Veteranen

Algemeen

Op zondag 8 juli is Leiderdorper Michiel van Straten samen met zijn Zoetermeerse partner Ed Bontrop Nederlands Kampioen Beachvolleybal Veteranen geworden.

Dat toernooi werd gespeeld op het mooie beachvolleybalcomplex 'Irenebeach' in Bilthoven. In de poulewedstrijden in de categorie 90+ (de leeftijden van beide spelers bij elkaar opgeteld) speelden de twee zich overtuigend naar de plek van poulewinnaars.

De finales in de felle middagzon werden zwaarder. De eerste wedstrijd ging met twee gewonnen sets naar het Leiderdorps/Zoetermeers koppel, waarna zij in de finale moesten aantreden tegen de ervaren Michel la Poutre en Allen van der Loo. Laatstgenoemde is nog als zaalvolleyballer actief in de Belgische eredivisie, dus dat was geen kinderachtige tegenstand. Van Straten (55) en Bontrop (53) moesten aan de bak om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Na een gewonnen eerste set stonden ze in de tweede set lange tijd op achterstand. Toch lukte het ze om de stand in hun voordeel te laten kantelen. Na ook de tweede set gewonnen te hebben mochten zij zich Nederlands Kampioen Beachvolleybal Veteranen noemen.

Uit de krant