Een kar volgeladen met knuffelaapjes. Jason en de vijfjarige Lindsey deelden samen de aapjes uit bij het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis.
Een kar volgeladen met knuffelaapjes. Jason en de vijfjarige Lindsey deelden samen de aapjes uit bij het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis. Foto: PR

Volkszanger Jason Bouman deelt knuffelaapjes uit in Alrijne Ziekenhuis

Algemeen

Op dinsdag 10 juli was volkszanger Jason Bouman te gast bij het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis om knuffelaapjes en speelgoed uit te delen. Zowel kinderen op de verpleegafdeling, als moeders met hun pasgeboren baby bij de kraamafdeling, werden getrakteerd op een Muco knuffelaapje.

De zanger is als ambassadeur betrokken bij de stichting Muco & Friends, een stichting die zich inzet voor financiële ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Jason wil aandacht vragen voor de vooralsnog ongeneeslijke ziekte. Het dappere aapje Muco is de mascotte van deze stichting. Het knuffelaapje staat symbool voor kracht en wordt verkocht op de website van Muco & Friends. Het geld dat met de verkoop van de aapjes wordt opgehaald, gaat naar onderzoek naar taaislijmziekte. Vaak doneren bedrijven geld aan de stichting, maar hoeven hier geen aapjes voor terug. Deze aapjes worden dan weggegeven, wat nu ook het geval is.

Binnen Alrijne is collega Anita van Kalkeren betrokken bij Muco & Friends. Nadat haar kleindochter Lindsey ziek werd, wilde ze iets doen. Zij verkoopt de aapjes al jaren binnen het ziekenhuis. Vanwege haar grote betrokkenheid bij de stichting kwam Jason vorig jaar ook al aapjes uitdelen.

Uit de krant