De Waka groep arriveert in een Maori-kano (waka).
De Waka groep arriveert in een Maori-kano (waka). Foto: Johan Kranenburg

Leiderdorp geniet van Leiderdorps talent

Algemeen

Muziek, dans, spektakel, fraai zomerweer en een enthousiast publiek. Het vierde Doeshavenconcert op vrijdagavond 6 juli was zonder meer een succes te noemen.

Zo'n 750 bezoekers in boten en op de kade genoten van een gevarieerd programma. Voor de vroegkomers speelde vanaf een uur of zeven het dweilorkest van Tamarco. Bovendien waren er optredens van jong Leiderdorps zangtalent: Alice van Wee, Quincy de Boer en het duo Jusana van Delft en Rasmus Bisschop.

De officiële opening door burgemeester Laila Driessen en dijkgraaf Rogier van der Sande werd spectaculair ingeleid door de Waka groep van studentenroeivereniging Njord die een Maori-oorlogsdans uitvoerde. Daarna was het podium ruim twee uur gevuld met Leiderdorpse amateur artiesten. Het Doeshavenkoor, seniorenpopkoor Young@Heart en popkoor Songs2Sing zongen de sterren van de hemel waarbij het publiek, mede dankzij het uitgereikte tekstenboekje, uit volle borst meezong. Tussen de koren door trad de ID Dance Factory op en maakte Quincy de Boer indruk met zijn vertolkingen van 'Laat me' en Hé Jude'. Na de afsluiting met 'I've got the music in me' door Songs2 Sing en de ID Dance Factory gezamenlijk kwam er nog een fraaie toegift. De trommelaars van Tamarco voerden de spanning op voor de komst van twee flyboarders die compleet met vuurwerk zorgden voor een spetterend slotakkoord.

Burgemeester Driessen, de grote inspirator achter het concert, kon tevreden zijn. "Met het Doeshavenconcert voor en door Leiderdorpers zorgen we voor verbinding", zei ze in haar openingswoord. En dat is gelukt.

Op naar de lustrummeditie in 2019, waarvoor – zo verklapte Driessen al – extra groot zal worden uitgepakt.

Dijkgraaf Rogier van der Sande opent de avond in zijn gloednieuwe Doeshavenconcert polo.
Optreden van het koor Young@Heart.
Quincy de Boer maakte indruk met zijn zang en performance.
Optreden van de ID Dance Factory.
De flyboarders begroeten burgemeester Driessen.
Dijkgraaf Rogier van der Sande en burgemeester Laila Driessen (4e en 5e van links) op de boot van de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging.
De Waka groep voert een oorlogsdans uit van de Maori, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland.
Popkoor Songs2Sing onder leiding van Annemiek de Groot.
De trommelaars van Tamarco
De flyboarders zorgden voor een prachtig slotakkoord van het concert.

Uit de krant