De start van de 6,3 en 10 kilometer
De start van de 6,3 en 10 kilometer Foto: Johan Kranenburg

Record aantal deelnemers MidZomerLoop

Algemeen

Ruim 430 hardlopers kwamen vrijdagavond 6 juli aan de start voor de elfde editie van de Leiderdorpse MidZomerLoop en dat waren er veel meer dan ooit tevoren.

Voorheen bleef de teller altijd steken zo rond de 250 lopers. De uitgebreide promotiecampagne en de nieuwe website hebben volgens de organisatie zeker meegeholpen om meer mensen naar de startlijn tussen het RCL clubgebouw en sporthal De Bloemerd te trekken, en ook het weer werkte mee.

Er werden drie parcoursrecords verbroken: op de Kidsloop van anderhalve kilometer finishte Nina van Haasteren in 7.35 en nam daarbij het in 2014 gevestigde record van 7.51 over van Esmee Creygthon. Bij de 6,3 kilometer was Nathalie Klassen de snelste dame in een tijd van 24.34. Hiermee nam zij het parcoursrecord van Mariska Brittijn over, dat op 25.51 stond. En op de 10 kilometer kwam winnares Liselotte van de Berg over de streep in 37.20 en verbeterde daarmee haar eigen record uit 2016 met bijna twee minuten.

Verder was Sergio Koeiman met 7.08 de snelste jongen op de Kidsrun, Danny van Dijk uit Katwijk was de snelste man op de 6,3 kilometer in 22.48 en Koen de Leeuw uit Waddinxveen werd de winnaar van de 10 kilometer.    

Sportwethouder Willem Joosten schiet de Kidsrun weg.
Bij de jongens kwam de met startnummer 1 getooide Sergio Koeiman als eerste over de finish.
De eerste meters van de 6,3 en 10 kilometer.
Wethouder Joosten heeft de prijzen uitgereikt bij de meisjes, v.l.n.r. Isa Ong, Nina van Haasteren en Benthe Hakkens.

Uit de krant