Dansend pleidooi voor meer geld voor kunst | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Giselle Joosten en Hélène Kok beelden uit dat ook de kunst in Leiderdorp aandacht en voeding nodig heeft om tot bloei  komen.
Giselle Joosten en Hélène Kok beelden uit dat ook de kunst in Leiderdorp aandacht en voeding nodig heeft om tot bloei komen.
Politiek

Dansend pleidooi voor meer geld voor kunst

Er moet in de gemeentelijke begroting een aparte pot geld opgenomen worden voor kunst en cultuur. Daarvoor pleiten de Leiderdorpse 'Makers van Cultuur', waarin jeugdtheaterschool Theaterplaats, Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL), balletstudio Giselle en theatercollectief Fields of Wonder verenigd zijn.

Tekst en foto: Corrie van der Laan

Hélène Kok van Theaterplaats hield maandagavond een bezielend betoog voor de Leiderdorpse politiek waarin ze uiteenzette hoe belangrijk muziek, toneel, theater en dans zijn voor de ontwikkeling, creativiteit en het welbevinden van alle Leiderdorpers. Giselle Joosten van de gelijknamige balletstudio benadrukte dat de cultuursector van nog veel grotere betekenis voor de gemeente kan worden door nog meer samen te werken met de sectoren gezondheid, welzijn en onderwijs. Waarbij je kan denken aan bijvoorbeeld danslessen voor speciale doelgroepen als mensen met een fysieke beperking of kinderen met overgewicht. Maar dat is allemaal niet mogelijk als kunst & cultuur financieel gezien een ondergeschoven kindje blijft in Leiderdorp.

Joosten en Kok zetten hun woorden kracht bij met een kleine voorstelling, waarbij Joosten een plant danste die pas ontluikt met wat water en aandacht. Oftewel: geef de cultuursector het geld dat nodig is om echt tot bloei te komen.

De boodschap kwam luid en duidelijk over bij de Leiderdorpse politici. Geert Schipaanboord (ChristenUnie-SGP) gaf aan dat het goed zou zijn de Cultuurnota 2016-2019, die zoals hij zei "is geschreven in een krappe tijd", nog eens te bekijken. VVD-burgerraadslid Frank van Noort vroeg het college om in gesprek te gaan met de cultuursector en te komen met een nieuwe beleidsnota.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>