ID Dance Factory sluit swingend het seizoen af | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Belle en het beest, met Ilona Verhoogt als theepot.
Belle en het beest, met Ilona Verhoogt als theepot. (Foto: Johan Kranenburg)
Voorstelling

ID Dance Factory sluit swingend het seizoen af

Bij bijna 200 leerlingen van de ID Dance Factory gierden zaterdag 30 juni de adrenaline en zenuwen door het lijf. Deze dag stonden twee optredens voor een groot publiek op het programma. Dat in het kader van de jaarlijkse eindvoorstelling van de Leiderdorpse dansstudio. De voorstellingen werden een groot succes waar leerlingen én publiek met plezier op terugkijken.

Ondanks de spanning is de eindvoorstelling elk jaar weer één groot feest, zegt Ilona Verhoogt, de eigenaresse van de dansstudio. "Met de leerlingen vanaf 4 jaar tot 30 jaar, zowel selectie als recreatieve groepen, sluiten we het dansseizoen jaarlijks swingend af met twee grote voorstellingen. Hier beginnen we in januari al voor te trainen dus, alle leerlingen kijken er al een lange tijd naar uit om hun geleerde dansen aan een groot publiek te mogen laten zien."

Dit jaar was het thema van de shows 'televisie'. In het eerste deel kwamen er dansen voorbij over het nieuws, onder meer over dierenleed en oorlog. Net zoals op televisie werd dit opgevolgd door dansen over het weer en reclames. Van een regendans met paraplu's tot sneeuwpoppen, op deze warme juni dag kwam het allemaal voorbij. "We maken elk jaar weer veel werk van alle kostuums, we willen namelijk dat dit haarfijn op het thema aansluit. Daarnaast zoeken we voor alle dansen ook nog eens muziek die perfect bij dit onderdeel past", vertelt Verhoogt.

In het tweede deel van de show zagen de bezoekers dansen over films, van James Bond tot The Lion King, het swingende Mamma Mia en Grease. Daarnaast werden er ook nog dansen getoond over televisieprogramma's. De vergevorderde groep vanaf 21 jaar bracht een ontroerende dans genaamd 'All I want' over het programma 'Onmogelijke liefde'. Meerdere groepen voeren samen een dans uit met hartjeskussens die verwees naar het programma 'All you need is love'. "Door ook diverse rekwisieten in de dansen te gebruiken proberen we een zo compleet mogelijk plaatje te leveren, waar dan ook altijd erg leuke reacties opkomen", vertelt Ilona Verhoogt.

Het feest was helemaal compleet toen tijdens de dans over de film 'Belle en het Beest', juf Ilona zelf verkleed als theepot het toneel op kwam. "Het was een ontzettend geslaagde voorstelling, zowel de leerlingen als het publiek hebben genoten van deze dag. Volgend jaar viert de dansstudio hun jubileumjaar en gaan we met de eindvoorstelling extra uitpakken door deze te verplaatsen naar een echt theater", aldus Ilona.

Vrijdag 6 juli is de oudste groep van ID Dance Factory nogmaals te bewonderen, dan treedt de groep op tijdens het Doeshavenconcert in Leiderdorp.

Klik hier voor meer foto's van de eindvoorstelling. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>