Interim schoolleider Freek van der Brugge (links) en de nieuwe directeur Maarten Meijers tonen de jubileumfoto.
Interim schoolleider Freek van der Brugge (links) en de nieuwe directeur Maarten Meijers tonen de jubileumfoto. Foto: Johan Kranenburg

Prachtig pleinfeest 70-jarige Koningin Juliana School

Algemeen

Al decennia lang viert de Koningin Juliana School ieder jaar aan het begin van de zomer een groot pleinfeest. Dit jaar was dat extra bijzonder want de fraaie boerderijschool aan de Kom van Aaiweg in Leiderdorp bestaat 70 jaar.

Het schoolplein was vrijdag 29 juni getransformeerd tot een gezellig feestterrein.De middag startte met een kort officieel gedeelte. Interim schoolleider Freek van der Brugge stelde Maarten Meijers (50) voor,de nieuwe directeur van de school. Hij begint na de zomervakantie maar nam deze gelegenheid te baat om vast kennis te maken met ouders en leerlingen.

De ouderraad, die het feest organiseerde, overhandigde een bijzonder verjaarscadeau aan de schoolleiding: een grote foto van de school, genomen van flinke hoogte waarbij de ruim tweehonderd leerlingen op het schoolplein de cijfers 7  en 0 vormen.

Daarna mochten alle kinderen de bellenblaas die ze hadden gekregen openen waarop een wolk van kleurig bellen het zonnige luchtruim koos. Wat het startsein was voor een feest vol activiteiten, spelletjes en natuurlijk veel eten en drinken.

Uit de krant