De wandelaars worden verrast met een optreden van de jonge toneelspelers van Theaterplaats
De wandelaars worden verrast met een optreden van de jonge toneelspelers van Theaterplaats Foto: J.P. Kranenburg

Leiderdorp nu officieel onderdeel Wandelroutenetwerk

Algemeen

Zes informatiepanelen en ca. 35 knooppuntenpaaltjes verspreid door de gemeente laten het zien: ook Leiderdorp is tegenwoordig onderdeel van het Wandelroutenetwerk Zuid-Holland. Woensdag 27 juni werd knooppuntennetwerk officieel geopend met een wandeling vol verrassingen onder leiding van een gids van het Leiderdorpse theater- en cultuurplatform Fields of Wonder.

Het Wandelroutenetwerk door de hele provincie had tot voor kort nog een gat in Leiderdorp en Leiden. Vorig voorjaar is onder leiding van Roderwjk Ingenieursbureau het werk gestart om dat gat te dichten. In totaal kwamen er in Leiden en Leiderdorp 100 kilometer aan routes. Deels waren dat bestaande routes die met elkaar verbonden werden, deels nieuwe routes.

Bij de officiële opening afgelopen donderdag waren afgevaardigden van de provincie Zuid-Holland en de gemeentes Leiderdorp en Leiden aanwezig. Daarnaast had Fields of Wonder in samenwerking met Stichting Pluspunt bewoners uit Leiderdorp uitgenodigd om mee te gaan wandelen. Waarmee tegelijkertijd ook het programma van Zomeractiviteiten Leiderdorp van start ging.

De groep van zo'n zestig personen, waaronder de Leiderdorpse wethouder Jeff Gardeniers en de Leidse wethouder Martine Leewis, werden tijdens de wandeling verrast op wonderlijke theateracts, poëzie en dansperformances. De leerlingen van de Leiderdorpse jeugdtheaterschool Theaterplaats brachten een scene uit de Kinderkaravaan. Stadsdichter van Leiden Marianne van Velzen slot het geheel af met gedichten.

Natuurlijk kan iedereen nu de wandelroutes gaan lopen.

Het informatiepaneel bij knooppunt 18, bij park De Houtkamp.
De kinderen van Theaterplaats komen op via de brug bij de Donjon.

Uit de krant