De tuin van de Dorpskerk leent zich uitstekend voor kinderactiviteiten. Archieffoto: J.P. Kranenburg
De tuin van de Dorpskerk leent zich uitstekend voor kinderactiviteiten. Archieffoto: J.P. Kranenburg

Dorpskerk organiseert uitstapjes voor thuisblijvers

Algemeen

Lichtvoetig met een vleugje ernst. Dat is kenmerkend voor het zomerprogramma 'Zin in de zomer' dat de Protestantse Gemeente voorzet aan thuisblijvers die met anderen eropuit willen gaan.

Van de eerste woensdag in juli tot de laatste dag van augustus bestaat iedere zomerweek de kans om iets nieuws te ontdekken en te ervaren. De meeste activiteiten zijn in Leiderdorp (de Dorpskerk of bijgebouw 't Trefpunt, Hoofdstraat 19). Soms ook gaat de reis naar Leiden voor moskeebezoek, naar Oud-Monnickendam, waar de prachtige Sint Nicolaaskerk als een baken in de Waterlandse polder oprijst of naar Utrecht om de Dom te zien en sterke verhalen te horen over wat er in allemaal in oude binnenstadskerken gebeurde.

In de Dorpskerk-tuin zijn er twee activiteiten voor kinderen: bouwen aan de Ark van Noach en koken van Bijbelse gerechten. Verder geeft de kerk uitleg over zogeheten evensongs in Nederland en staat er een bezoek aan een innovatieve boerderij in Achthoven op het programma. Daarnaast is er een zomeravondfilm en een barbecue in de tuin van de Dorpskerk, waar vakantieverhalen verteld worden.

Voor meer informatie: www.pgleiderdorp.nl (doorklikken naar agenda).

Uit de krant