RCL 1, de winnaar van de LAV cup.
RCL 1, de winnaar van de LAV cup. Foto: Paul Lichtenbeld

RCL pakt de Rabobank LAV Cup op finaledag

Algemeen

Onder ideale weersomstandigheden is zaterdag 23 juni de finaledag van LeidenAmateurVoetbal (LAV) gespeeld op het complex van RCL in Leiderdorp. De beker was voor thuisclub RCL.  

Voor de zevende keer in het bestaan organiseerde het team van de regionale voetbalwebsite een evenement ter afsluiting van het seizoen. Klapstuk was de finale van de Rabobank LAV Cup. Dit keer traden drie clubs aan in de finale. In de eerste ontmoeting speelde Ter Leede 2 en UVS tegen elkaar en finishten op 2-2. Daarna zegevierde RCL met 1-0 tegen de Sassenheimers en door deze twee resultaten moest de derde wedstrijd de beslissing brengen. RCL had al aan een gelijkspel genoeg tegen klassegenoot UVS, maar de gastheer sloot het seizoen af met een klinkende 3-0 overwinning. Tommy Sinteur, die vertrekt naar FC Boshuizen, nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en daarna was het de beurt aan Mark van der Tak. Zo won de Racing Club het prestigieuze toernooi op het eigen complex. Aanvoerder Thom Wijnalda was erg blij met de gewonnen beker. ,,Het was een moeizaam seizoen, maar we hebben de competitie alsnog goed kunnen afsluiten en deze prijs betekent toch nog een einde met een feestje. Het is erg leuk dat wij nu de titelverdediger zijn." De aanvoerder kreeg de beker uitgereikt door Priscilla Meeder van de Rabobank Leiden. Aan het begin van de finaledag deelde de Assistent Accountmanager Midden- en Kleinbedrijf de Mini Rabobank LAV Cup eveneens uit aan RCL. De jongelingen waren eveneens te sterk voor UVS en Ter Leede.

Tussen de twee finales door werd er nog een wedstrijd gespeeld tussen de beste spelers van de regionale clubs. Zij werden gekozen door de redactie van LAV als gevolg van de bijgehouden klassementen. Stefan van der Plas (Valken'68) werd uitgeroepen tot de beste speler van de regionale eerste-en tweedeklassers. Ronald Mink (FC Rijnland) vergaarde de meeste punten bij de derdeklassers en Sven Tourné (Woubrugge) was de beste van de vierdeklassers. Nick Ammerlaan (Stompwijk'92) werd topscorer van het seizoen voor ploeggenoot Enrico Geus en Marco Pellegrom (Altior).

LAV eigenaar en hoofdredacteur Hennie Kanbier vond het een meer dan geslaagde dag en uitte zijn lof over het gehele team van LAV en medeorganisator RCL. ,,We gaan met een goed gevoel de zomer in. De dag is vlekkeloos verlopen en we hebben louter positieve reacties mogen ontvangen.  We zijn er trots op dat de teams van de beste spelers onder leiding stonden van toptrainers als Fons Groenendijk, Paul van der Zwaan, Patrick Heijmans en Nico van der Salm. Als dan ook nog betaald voetbalscheidsrechter Allard Lindhout de finale fluit van het regionale toernooi mag je daar wel een grote glimlach van op het gezicht krijgen. We hebben nu al zin in volgend seizoen waarin we meer clubs gaan volgen en waarin het deelnemersveld voor de Rabobank LAV Cup weer groter wordt. Zolang ons team de steun krijgt van clubs, sponsoren, businessclubleden en volgers kunnen we door en verder professionaliseren. Het is keihard werken, maar tevens dankbaar werk."

Fons Groenendijk (trainer ADO), gastspeler Robert Susan (Katwijk) en Patrick Heijmans (assistent-trainer Katwijk).
UVS en Ter Leede 2 betreden het veld voor de eerste finalewedstrijd.

Uit de krant