Alle kampioenen bij elkaar, met achter hen burgemeester Laila Driessen.
Alle kampioenen bij elkaar, met achter hen burgemeester Laila Driessen. Foto: Johan Kranenburg

Medailles voor VIJL inline skaters op Zuid-Hollands kampioenschap

Algemeen

De beste inline skaters van de provincie, in de leeftijdscategorieën van pupillen tot en met junior B, maten zondag 24 juni hun krachten tijdens het Zuid-Hollands kampioenschap. Dat werd verreden op de baan van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) aan de Boomgaardlaan. De deelnemers van de VIJL deden het prima: Angel Daleman en Stan Springen pakten allebei een eerste plek, Jano Hagen en Bo Hoogervorst waren goed voor een tweede plek.  

Er werden verschillende afstanden gereden. Allereerst was er de 300 meter sprint waarbij sportwethouder Willem Joosten het startsein gaf. Daarna reden Jano en Bo een 400m serie. Angel en Stan moesten zich op een 1000m serie bewijzen. Na een korte pauze was de puntenkoers aan de beurt: wie de meeste punten haalt gaat er met de winst vandoor. Elke ronde dus sprinten om de punten waarbij erg spannende wedstrijden te zien waren.

Burgemeester Laila Driessen reikte na afloop de medailles uit en mocht het eremetaal omhangen bij verschillende Leiderdorpse deelnemers. Bij de pupillen 2 meisjes behaalde  Bo Hoogvorst een tweede plek en Jano Hagen werd tweede bij de jongens pupillen 2. Angel Daleman ging er bij de pupillen 1 meisjes overtuigend met de winst vandoor. Stan Springer bij de jongens junioren B heeft ook elke afstand gewonnen.

Floortje Janssen, die uitkomt bij de meisjes junioren B, kon vanwege een blessure niet van de partij zijn.

De meisjes pupillen 1 met vooraan in beeld Angel Daleman.
De jongens junioren B.

Uit de krant