Prijs voor De Schakel op Wetenschapscongres junior | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De plusklas van De Schakel, met in het midden leerkracht Katy Lips.
De plusklas van De Schakel, met in het midden leerkracht Katy Lips. (Foto: PR)
Onderwijs

Prijs voor De Schakel op Wetenschapscongres junior

De plusklas van de Leiderdorpse basisschool De Schakel is in de prijzen gevallen bij de werkstukkenwedstrijd voor leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van de Universiteit Leiden. De prijzen werden op uitgereikt tijdens het Wetenschapscongres junior op 18 juni.

De winnaars van De Schakel waren groep 6 leerlingen Olaf van Teylingen, Dennis Kramer en Stef Ras, en lerares Katy Lips. Olaf won de eerste prijs in de   categorie 'serendipiteit' (toevallige ontdekkingen) met een werkstuk over de sterkte van spijkerbroeken bij spijkerbroekhangen. Dennis en Stef kregen een beker voor hun nominatie in de categorie 'beste werkstuk', waar ze bij de laatste zes eindigden: een knappe prestatie. Hun werkstuk ging over elektriciteit in een citroen, appel en banaan met een koper- en zinkplaatje. Stef en Dennis gaven zelfs een 'minicollege' over elektriciteit: het stromen van elektronen. Tenslotte mocht Katy Lips de wisselbeker in ontvangst nemen voor de meest betrokken onderwijzer.

Tijdens het Wetenschapschapscongres junior waren alle deelnemers uitgenodigd op de universiteit. Wat onwennig namen de kinderen plaats in de collegebanken van een grote collegezaal. Allereerst was een kindercollege over erfelijkheid van hoogleraar Mathieu Noteborn aan de hand van 'Rupsje Nooitgenoeg' en een wetenschapsquiz voor alle kinderen. Hoogtepunt was de prijsuitreiking van de werkstukwedstrijd waaraan een groot aantal kinderen van basisscholen uit de regio Zuid-Holland heeft meegedaan. Televisiebekendheid Auke-Florian Hiemstra -van 'Willem Wever'- reikte de prijzen uit.

De werkstukkenwedstrijd wordt georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Leiden om de onderzoekende houding van kinderen te stimuleren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>