V.l.n.r. Arjo Wijnhorst, wethouder Gerben van Duin en Jeroen Kampschreur lanceren app Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland.
V.l.n.r. Arjo Wijnhorst, wethouder Gerben van Duin en Jeroen Kampschreur lanceren app Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland. Foto: PR

Jeroen Kampschreur lanceert app Uniek Sporten

Algemeen

Tijdens de slotbijeenkomst van de Maand van Uniek Sporten, op 14 juni in Huis ter Duin in Noordwijk, lanceerde de Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur de app Uniek Sporten in de regio Holland Rijnland. De paralympisch kampioen deed dat samen met de Noordwijkse sportwethouder Gerben van Duin en Arjo Wijnhorst van het Fonds Gehandicaptensport.

Middels Uniek Sporten wil Fonds Gehandicaptensport dat nog meer mensen met een handicap kunnen genieten van sport en bewegen. De app brengt sporters met een beperking en aanbieders van aangepast sporten met elkaar in contact.

Maand van Uniek Sporten

De Maand van Uniek Sporten, die van 9 mei tot 8 juni 8 plaatsvond in de regio's Holland Rijnland en Midden-Holland had twee doelen: enerzijds het onderzoeken van de wensen en behoeften voor mensen met een beperking op het gebied van aangepast sporten, en anderzijds de app Uniek Sporten op de kaart zetten. Sportkunde studenten van de Haagse Hogeschool hebben in negentien gemeentes (regio's Holland Rijnland en Midden Holland) een grote bijdrage geleverd aan beide doelen. Een overzicht van alle acties is te vinden via #unieksporten2018 op Twitter en Facebook.

De slotbijeenkomst op donderdag begon met een inspirerend gesprek tussen Wethouder van Duin en Jeroen Kampschreur over de weg naar zijn gouden medaille op de Paralympische Spelen van 2018. Vervolgens werd de app Uniek Sporten op spectaculaire wijze gelanceerd. Daarna was er vanuit NOC*NSF een workshop aangepast sporten waar de beginselen van aangepast sporten bij de buurtsportcoaches, studenten en beleidsambtenaren werden bijgebracht. De Sportkunde studenten van De Haagse Hogeschool kwamen na de pauze aan het woord om het proces en de resultaten te presenteren.

Uit de krant