Afscheid van wethouders | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De oud-wethouders en hun echtgenoten - en kleinkind van Kees Wassenaar - luisteren naar de toespraak van burgemeester Driessen.
De oud-wethouders en hun echtgenoten - en kleinkind van Kees Wassenaar - luisteren naar de toespraak van burgemeester Driessen. (Foto: J.P. Kranenburg)
Politiek

Afscheid van wethouders

Vorige week maandagavond namen ze al afscheid in de gemeenteraad, gisterenmiddag kon heel Leiderdorp de oud-wethouders Kees Wassenaar (VVD) en Olaf McDaniel (PvdA) uitzwaaien.

Tweeëneenhalf uur lang schudden beide wethouders handen en namen beste wensen en afscheidspresentjes in ontvangst. Van burgemeester Laila Driessen kregen ze ieder een passend bewerkte foto van het gemeentehuis. Op de foto voor McDaniel, die zich in de anderhalf jaar van zijn wethouderschap sterk geprofileerd heeft als duurzaamheidskampioen, was het dak vol gelegd met zonnepanelen. Wassenaar, de man die in zijn ruim 10 jaar als wethouder verantwoordelijk was voor vele bouwprojecten, kreeg een foto waarin een Ikeavestiging op het dak gefotoshopt was. Wassenaar heeft zich jarenlang sterk gemaakt voor de komst van Ikea naar Leiderdorp, wat vorige week onverwachts afgeblazen werd door de multinational.

Olaf McDaniel blijft nauw betrokken bij de Leiderdorpse politiek, hij gaat door als fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad. Een vertrouwde functie: voordat hij wethouder werd was hij al 14,5 jaar raadslid  waarvan 6,5 jaar fractievoorzitter.

Kees Wassenaar vind het tijd voor iets anders en heeft een aantal ijzers in het vuur, maar doet het - tot genoegen van zijn familie - deze zomer even rustig aan.    


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>