Nu gaan er nog auto's over de Spanjaardsbrug, maar daar wil de gemeente Leiden een einde aan maken.
Nu gaan er nog auto's over de Spanjaardsbrug, maar daar wil de gemeente Leiden een einde aan maken. Foto: Johan Kranenburg

Spanjaardsbrug dicht voor auto's?

Algemeen

De gemeente Leiden wil de Spanjaardsbrug afsluiten voor autoverkeer. De brug, die de Van der Valk Bouwmanweg en Zijldijk in Leiderdorp verbindt met de Lage Rijndijk in Leiden, zou dan alleen nog gebruikt mogen worden door fietsers, voetgangers en de bus. De gemeente Leiderdorp moet haar standpunt hierover kenbaar maken en raadpleegt daarom de komende tijd belanghebbenden. Op dinsdagavond 26 juni wordt een informatiebijeenkomst gehouden.

In september laat het gemeentebestuur een kentekenonderzoek uitvoeren naar de functie van de Spanjaardbrug in het Leiderdorpse verkeersnetwerk. Dit onderzoek vindt plaats in de wijken Zijlkwartier, Baanderij en Vogelwijk.

Het peilen van de meningen van burgers, ondernemers en andere belanghebbenden gebeurt via de informatiebijeenkomst, een kleine enquête en een klankbordgroep. De informatiebijeenkomst is op 26 juni van 19.00 tot 22.15 uur in het gemeentehuis. Tijdens de avond wordt een toelichting gegeven op het onderzoek. Ook worden in groepen de meningen en achterliggende motieven besproken om de brug open te houden of juist te sluiten voor autoverkeer. Tevens wordt een klankbordgroep samengesteld.

Uit de krant