De start van de toetertoer. | Foto PR
De start van de toetertoer. | Foto PR Foto: PR

Leidse ToeterToer daverend succes

Algemeen

De grootste Leidse Toetertoer ooit werd op 2 juni gereden. Het lint werd gevormd uit zestig grote trucks, samen meer dan een kilometer lang. Een waar spektakel voor jong en oud.

Vanaf de parkeerplaats bij het Valkenburgse Meer ronkten en toeterden zaterdagmorgen om 10 uur meer dan zestig vrachtwagens en bussen voor een twee uur durende rit door Zuid-Holland. De toer kwam ook door Leiderdorp, via de Persant Snoepweg, de provinciale weg N446 en de Oude Spoorbaan. 

De Leidse ToeterToer wordt jaarlijks in juni georganiseerd door Lions Club Oude Rijn in samenwerking met VTV Leiden. (VTV Leiden organiseert dagbesteding voor mensen met een beperking). Elke truck nam enkele deelnemers mee voor een onvergetelijke ervaring.

Rond 12 uur kwamen de trucks luid toeterend weer terug bij het Valkenburgse Meer en kregen alle deelnemers een rondrit in de antieke stoomtrein en een lunch bij Brasserie Buitenhuis aangeboden. De trucks zijn ter beschikking gesteld door vele sponsors en de chauffeurs doen belangeloos mee. Vrijwilligers van het motorbegeleidingsteam en motoragenten zorgden voor een veilige en vlotte doorgang bij kruisingen en stoplichten. Een mooi initiatief waar vele mensen veel plezier aan beleven.

Kijk op www.toetertoer.nl voor meer informatie en de route.

Uit de krant