RCL-vrouwen degraderen naar Hoofdklasse | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Bianca van der Meer op snelheid krijgt in begin tweede helft de kans de aansluitingstreffer te scoren echter sluitpost Lisette Snel greep voor de doellijn in.
Bianca van der Meer op snelheid krijgt in begin tweede helft de kans de aansluitingstreffer te scoren echter sluitpost Lisette Snel greep voor de doellijn in. (Foto: Gert Jan van Heyningen)
Sport

RCL-vrouwen degraderen naar Hoofdklasse

De vrouwen van RCL spelen het komend seizoen in de Hoofdklasse. Het nacompetitieduel in Ridderkerk tegen RVVH werd met 6-0 kansloos verloren.

Tekst en beeld: Gert Jan van Heyningen

De vrouwen van RVVH promoveren naar de Topklasse en de Racing degradeert naar de Hoofdklasse. De speelsters en technische staf hadden daar vooraf al vrede mee maar, zoals teammanager Bert Siera het verwoordde, was er zaterdag nog een ontsnapping mogelijk.

Slechts één seizoen speelde RCL Topklasse. Een seizoen dat gekenmerkt werd door de vele blessures. Komend seizoen kan coach Janet Griffioen in de Hoofdklasse opnieuw gaan bouwen om het verloren gegane terrein zo snel mogelijk te heroveren.

RCL speelde tegen RVVH een ongelukkige eerste helft. Na twintig minuten kwamen de meiden van coach Janet Griffioen op achterstand. De ploeg was aangeslagen en kreeg geen controle op het spel in deze beslissingswedstrijd. Het tweede doelpunt werd zeven minuten later na een carambole door sluitpost Cynthia Roeleveld zelf over de doellijn gewerkt.Nu RCL niets meer te verliezen had, werd het spel wèl goed georganiseerd en opportuun gespeeld. Kansen werden gecreëerd met Dominique van Wensveen, Kirsten Kok, Drita Çelaj en Bianca van der Meer maar de meiden waren wel heel erg ongelukkig in de afwerking. Schoten gingen over of naast, al was de structuur wel degelijk aanwezig.

Er was nog steeds hoop want het laatste kwartier van de eerste helft was RCL de bovenliggende partij. Maar het zat niet mee. Ook niet voor Bianca van der Meer die in de 48e minuut de allerbeste mogelijkheid kreeg om de aansluitingstreffer te scoren.

In de 62e minuut viel de derde tegentreffer. De Leiderdorpse kopjes gingen daarna hangen en het geloof in een beter resultaat ebde zienderogen weg. RVVH greep haar kans en scoorde nog drie treffers waardoor de eindstand 6-0 werd. Na afloop ontving de Ridderkerkse club, die dit jaar een eeuw bestaat, de sportieve felicitaties van de speelsters en staf van RCL.

Voor RCL betekende het verlies afscheid van slechts één seizoen Topklasse waarbij alles wat tegen kan zitten de vrouwen niet bespaard bleef. Grootste manco waren de vele blessures die leidden tot te vaak wisselingen in het elftal. Coach Janet Griffioen was er op voorbereid maar kon op geen enkele manier het tij keren. Ze dankte haar speelsters voor de inzet op het allerhoogste amateurniveau. Een stapje terug in deze situatie is een logisch gevolg.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>